Foto: Gerard van Damme

Kerst-evenement in Vlissingen

VLISSINGEN - Zaterdag 14 december van 10.00 tot 17.00 uur is er een groots Kerstevenement in de Lange Zelke in Vlissingen. Het hele gezin kan genieten van modeshows, kerstmarkt en kinderanimatie.
Om 12.30 uur , 14.00 uur en 15.30 uur wordt er een modeshow van dames- heren en kindermode verzorgd door de Vlissingse modezaken. 

Van 10.00 uur tot 17.00 uur wordt er een kerstmarkt georganiseerd waar zo'n 20 stands worden ingericht met kerst gerelateerde artikelen. Een aantal ondernemers hebben een kraam met leuke "hebbedingetjes" voor de feestdagen. Er is een stand met zelfgemaakte tassen en textielvouwen; Allerlei textiel producten die we dagelijks gebruiken maar nu als een leuke cadeautje te koop worden aangeboden. Daarnaast zijn er kramen met houtbewerkingsproducten, zelfgemaakte sieraden, macramé, de Crea Bea shop, 2e handsboeken, kandelaars en vaasjes gemaakt van oud servies. Een stand met speciale bloemstukjes voor de kerst en uiteraard ook kerststukjes. Zeeuwse souvenirtjes met babbelaars, boerenzakdoeken, kussentjes, wenskaarten.  Er is ook speciaal een stand met "origami" papier; vouw artikelen waaronder kerststerren, servetten, ballen en doosjes. Er worden ook speciale kerstballen met een origami kunstwerkje getoond. Ter plaatse kunnen belangstellenden kennis maken op welke manier je van een blaadje papier een echt kunstwerkje kunt maken. En een stand met vakkundig gemaakte Zeeuwse knoppen van rvs materiaal. 
Voor de jongeren in het gezin is er kinderanimatie met een echte kerstman die voor jong en oud ter plaatse creaties maakt van diverse gekleurde ballonnen. Voor de inwendige mens is er warme chocomelk, glühwein en snert de hele dag beschikbaar in de gezelligste winkelstraat van Walcheren. Ko de Oesterman uit Yerseke serveert die dag "Oesters met een wijntje" Een lekkernij waar belangstellenden steeds vaker de tijd voor nemen vooral rond de kerstdagen. De Lange Zelke in het centrum van Vlissingen een winkelgalerij waar je ongestoord van een "dagje uit" kunt genieten. Deze winkelstraat houdt de "december weersinvloeden" echt buiten de deur!
 

Meer berichten