De kerstvrouw maakt ballonnencreaties voor alle kinderen.
De kerstvrouw maakt ballonnencreaties voor alle kinderen. (Foto: Gerard van Damme)

Kerstmarkt met modeshow

Zaterdag 14 december organiseren de ondernemers een groots Kerst Event in de Lange Zelke in Vlissingen. Van 10.00 tot 17.00 uur kan het hele gezin genieten van modeshows, kerstmarkt en kinderanimatie.

Om 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur wordt er een modeshow van dames- heren en kindermode verzorgd door de plaatselijke modezaken. In de winkelpassage in de Lange Zelke kan de hele dag optimaal van het daglicht worden geprofiteerd. Aan het eind van de middag kan men tevens genieten van de nieuwe sfeerverlichting.

Van 10.00 uur tot 17.00 uur wordt er een kerstmarkt gehouden waar zo’n twintig stands worden ingericht met kerst gerelateerde artikelen. Een aantal ondernemers hebben een kraam met leuke hebbedingetjes voor de feestdagen. Er is een stand met zelfgemaakte tassen en allerlei textiel producten die we dagelijks gebruiken maar nu als een leuke cadeautje te koop worden aangeboden. Daarnaast zijn er kramen met houtbewerkingsproducten, zelfgemaakte sieraden, macramé, de Crea Bea shop, tweedehandsboeken, kandelaars en vaasjes gemaakt van oud servies. Een stand met speciale bloemstukjes voor de kerst en uiteraard ook kerststukjes. Zeeuwse souvenirtjes met babbelaars, boerenzakdoeken, kussentjes, wenskaarten. Er is ook speciaal een stand met origami. Ter plaatse kunnen belangstellenden kennis maken op welke manier je van een blaadje papier een echt kunstwerkje kunt maken. En een stand met vakkundig gemaakte Zeeuwse knoppen van rvs materiaal.

Voor de jongeren in het gezin is er kinderanimatie met een echte kerstman die voor jong en oud ter plaatse creaties maakt van diverse gekleurde ballonnen. Voor de inwendige mens is er warme chocomelk, glühwein en snert de hele dag beschikbaar in de gezelligste winkelstraat van Walcheren. Ko de Oesterman uit Yerseke serveert die dag oesters met een wijntje, een lekkernij waar belangstellenden steeds vaker de tijd voor nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden