Zeeland telt meeste eetgelegenheden van Nederland

Eet.nu heeft onderzoek gedaan naar de restaurantdichtheid in Nederland, met een verrassend resultaat. Uit het onderzoek blijkt dat Zeeland de meeste eetgelegenheden per inwoner van Nederland telt!

Wie buiten de deur wil eten, heeft in de ene stad meer keus dan in de andere. Zo telt Amsterdam maar liefst 46 eetgelegenheden per 10.000 inwoners, terwijl eenzelfde aantal inwoners in Almere het moet doen met slechts 17 eetgelegenheden. Zeeland is met 30 eetgelegenheden per 10.000 inwoners de culinaire provincie bij uitstek. 

Dit blijkt uit onderzoek van online restaurantgids eet.nu. De website onderzocht het aanbod aan eetgelegenheden in de 20 grootste steden en in de provincies. Omdat het voor de hand ligt dat grotere steden en provincies meer plekken tellen om uit eten te gaan, is gekeken naar het relatieve aanbod, oftewel: het aantal eetgelegenheden per inwoner.

Restaurantdichtheid   

Qua opzet is het onderzoek dus vergelijkbaar met eerdere onderzoeken naar restaurantdichtheid in Nederland. Een belangrijk verschil is dat in het onderzoek van eet.nu ook gelegenheden als snackbars, dönerzaken en fastfood-restaurants zijn meegenomen. In totaal bevat de database van de restaurantgids 38784 eetgelegenheden.  

Zeeland dé culinaire provincie van Nederland

Uit de gegevens van eet.nu blijkt dat Zeeland zich de culinaire provincie bij uitstek mag noemen. De dunst bevolkte provincie van Nederland, bekend vanwege zijn mosselen, oesters en 3-sterrenrestaurant Inter Scaldes, telt 30 eetgelegenheden per 10.000 inwoners. Daarmee blijft Zeeland Noord-Holland nipt voor. Flevoland telt van alle Nederlandse provincies relatief de minste eetgelegenheden.


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden