KinderzwerfboekenStation De Lichtboei
KinderzwerfboekenStation De Lichtboei (Foto: Marloes Ketting)

Kinderzwerfboekenstation geopend in basisschool de Lichtboei

Op donderdag 5 december heeft Sinterklaas de leerlingen van Archipel basisschool De Lichtboei verrast met een prachtig gedicht over en een zak vol met zwerfboeken! Daarmee heeft hij het KinderzwerfboekenStation in de school geopend! De reacties van de kinderen spraken boekdelen. Harry Potter was direct favoriet! De kinderen vroegen zich af hoeveel boeken ze tegelijk mochten meenemen en ‘hoe komt de kast dan weer vol’?

Om te beginnen: Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het boek gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven, dat kan door het boek op school terug te zetten in de zwerfboekenkast maar je kunt het boek ook op een andere plek verder laten zwerven! ZwerfboekStations vind je bijvoorbeeld in scholen en wachtkamers (zie website https://www.kinderzwerfboek.nl/). Maar zwerfboeken mogen ook zwerven in treinen, busstations, sportkantines etc.. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen het zwerfboek kunnen lezen! Op de binnenkant het zwerfboek zit ook een sticker. Op deze sticker staat een ‘zwerfcode’. Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn? Wij zijn benieuwd waar onze boeken gaan zwerven!

En, om tot slot antwoord te geven op de laatste vraag die de kinderen stelden: duik in je boekenkast, pak wat je toch nooit meer leest en stuur je boeken uit zwerven! Je kunt de boeken in de zwerfboekenkast van De Lichtboei inleveren in de daarvoor bestemde inleverbakken. De school zorgt er dan voor dat de boeken gestickerd worden en in de zwerfkast worden geplaatst!

Het ZwerfboekenStation op Archipel basisschool De Lichtboei is er niet alleen voor haar eigen leerlingen maar ook voor alle andere kinderen in en rond Westkapelle. Kom gerust een kijkje nemen, een boek uitzoeken of een boek inleveren! Op naar veel leesplezier!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden