Zeeuws Orkest masterclass voor jonge blazers met Nieuwjaar

Eric Vloeimans improviseert op zijn trompet. En nu komt hij spelen in Zeeland tijdens de Nieuwjaarsconcerten met Het Zeeuws Orkest, én hij geeft een masterclass voor jonge blazers met stukken uit zijn eigen boek 'Horn of plenty', geschreven voor jonge blazers.

Een gouden kans voor alle blazers met een A-diploma tot 18 jaar. Spannend en uitdagend. Er is nog plaats dus kom ook naar de Masterclass op zaterdagmiddag 4 januari. Het wordt echt een feestje. Eric is een fantastische leraar, heeft oog voor talent en vindt niets leuker dan samen spelen.

En gaat het goed, dan ga je samen met hem optreden. Samen met Eric Vloeimans en Het Zeeuws Orkest.

Schrijf je in voor de workshop via secretariaat@zeeuwsorkest.nl.

Eric Vloeimans is een trompettist van wereldformaat. Het werk van Vloeimans wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Hij vindt de term 'jazz' voor zijn muziek te beperkend. Hij is klassiek begonnen op het Rotterdams Conservatorium. Later de jazzopleiding. In USA volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de big bands van Frank Foster en Mercer Ellington.


Begin jaren '90 wordt Vloeimans gerekend tot een generatie jonge musici die bebop combineert met invloeden uit de rock en vrije improvisatie, maar gauw ontwikkelt hij zijn eigen onmiskenbaar geluid en stijl. Hij leidt een aantal eigen bands en wint vele prijzen.

Met Vloeimans gaat Het Zeeuws Orkest opnieuw een verrassende samenwerking aan, met een bijzonder programma. Vloeimans treedt wel meer op als solist met klassieke ensembles als het Matangi Quartet, het Calefax Rietkwintet, het Metropole Orkest, het Gelders Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, de Holland Baroque, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, en het Koninklijke Concertgebouw Orkest.

Jong Zeeuws talent ontbreekt ook nu niet op de Nieuwjaarsconcerten van Het Zeeuws Orkest. Dit keer is het de jonge fluitiste Lise de Munck. Zij speelt de Fantasie brillante van Borne, op de bekende melodie van Carmen uit de gelijknamige opera.

De Nieuwjaarsconcerten zijn op 9,10 en 11 januari in Terneuzen, Vlissingen en Goes. Haast u want Goes (11 januari) is reeds uitverkocht. www.zeeuwsorkest.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden