Foto: Tim Pardijs

Wat te doen aan tekort aan talent in de Zeeuwse ICT?

VLISSINGEN - In de ICT is het steeds steeds moeilijker om goed personeel te vinden en te houden. Dit geldt zeker ook voor de Zeeuwse ICT bedrijven. De Zeeuwse Vereniging voor ICT in Bedrijven, de ZVIO, houdt daarom dit jaar themabijeenkomsten over de arbeidsmarkt.

Voorzitter van de ZVIO, Frans van der Ploeg, nodigt iedereen die bij de Zeeuwse ICT betrokken is om de volgende bijeenkomst bij te wonen. Deze bijeenkomst samen met Scalda en UWV is dinsdag 21 januari bij gastlocatie Scalda in Vlissingen.

Frans van der Ploeg: "Als het personeel wat je zoekt er niet is zul je als sector samen op zoek moeten naar mensen die het werk willen doen en het kunnen leren. In deze bijeenkomst bekijken we de mogelijkheden die een betere samenwerking biedt. Het gaat over de samenwerking tussen de ICT-sector bij de Zeeuwse (ICT) bedrijven, de Zeeuwse overheden, de ICT-opleidingen en het UWV. In april is er een bijeenkomst waarin we kijken hoe je personeel aan je bindt als ze bij je bedrijf werken."

Bertine Adriaansen van het UWV vertelt over de huidige arbeidsmarkt en de mogelijkheden die het UWV biedt voor het werven van zij-instromers. "Ons doel is om werkzoekenden met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt te kunnen plaatsen. Denk hierbij aan WAJONG, WIA en andere werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bertine vertelt hoe het UWV haar adviserende rol invult en wat de financiële voordelen zijn voor werkgevers zoals subsidieregelingen- mobiliteitsbonussen en scholingsvouchers."

De ICT-opleidingen van het Scalda werken steeds meer samen met het bedrijfsleven. Samen bieden onderwijs en bedrijfsleven studenten een leeromgeving aan waarin onderwijs en praktijk steeds meer hand in hand samen gaan. Dit heet hybride onderwijs. Mbo-studenten van de ICT-opleidingen werken aan actuele opdrachten en innovatieve vraagstukken vanuit de Zeeuwse (ICT) bedrijven.

De professionals uit het bedrijfsleven leveren ook een bijdrage aan het hybride onderwijs. Dit gebeurt door het bieden van expertise als studenten met deze opdrachten en vraagstukken bezig zijn en door het geven van specialistische workshops. Studenten Jorinde Dekker en Katy Woud, van het leerbedrijf InnovisionSolutions (IVS) uit Terneuzen, vertellen over de werkwijze van het leerbedrijf en over de opdrachten die zij voor regionale bedrijven en organisaties uitvoeren. Ook laten zij het resultaat van hun eigen opdracht zien. Cees-Jan Berman vertelt over zijn ervaringen als expert uit het bedrijfsleven in combinatie met zijn rol als docent bij leerbedrijf Innovision Solutions. 


Programma

Inleiding door René Mondriaan (Teamleider ICT- Opleidingen Scalda)
Ontwikkelingen op de Zeeuwse Arbeidsmarkt door Bertine Adriaansen (Adviseur werkgeversdiensten UWV)
Studenten Katy Woud en Jorinde Dekker (Applicatie en - Media ontwikkelaar Scalda)
Expert Cees-Jan Berman (leerbedrijf Innovision Solutions en eigenaar WebTotaal)
Discussie over de mogelijkheden

Voor aanmelden en meer inforamtie zie de website van het ZVIO.

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden