Foto: Heleen van Lynden

Nadenken en gezelligheid op Zeeuwse Zondagen

In de Kloveniersdoelen in Middelburg worden in de maanden januari tot en met april vier bijeenkomsten gehouden. Nadenken en gezelligheid in een. Op koude en regenachtige zondagen thuis blijven of reflecteren over actuele onderwerpen met een filosofisch tintje en gezellig napraten met een glaasje in het café

Het jaar 2020 start in Zeeland wel heel mooi. Vooral voor hen die het interessant en gezellig vinden om met elkaar van gedachten te wisselen over bijzondere en actuele onderwerpen. Deze worden toegankelijk en deskundig toegelicht. En daarna napraten met een glas wijn, bier of frisdrank.

Het zijn niet de onderwerpen waar we al steeds over lezen en horen in de media. Wel de onderwerpen die eigenlijk meer aandacht verdienen of die net bezijden de actualiteit liggen. Die bewust of onbewust impact hebben op ons leven en op de samenleving, nu al of in de nabije toekomst.

De opzet is zo dat er altijd ruimte is voor een tegengeluid, een aanvulling of kritische noot. Inbreng in de vorm van een vraag of in een debat wordt zeker gewaardeerd.

Op www.zeeuwsezondagen.nl staat het hele programma met toelichting.

De eerste bijeenkomst is 19 januari vanaf 14.00 uur in de Kloveniersdoelen. Dan spreekt Fokke Obbema. Hij schreef het boek 'De Zin van het Leven'. Fokke kreeg op 1 april 2017 een hartstilstand, maar hij herstelde volledig. Na dit herstel ging hij op zoek naar de zin van het leven. Met veertig min of meer bekende Nederlanders sprak hij hierover. Wat hem dit opleverde vertelt hij op 19 januari.

VERVOLG

Op 16 februari spreekt Thijs Pepping over 'Hé Boomer, de Generatiekloof is terug'. Zondag15 maart vertelt Oscar Garschagen over 'China, Vriend en/of Vijand' en op 19 april tenslotte spreekt Joke Backx over de positie en kracht van design.

De totale informatie en bijbehorende toelichting staat op www.zeeuwsezondagen.nl.

TOEGANG

Kaartverkoop loopt via de website van de-drvkkery.nl. Ook zijn de kaarten te koop in de boekwinkel zelf: De Drvkkery, Markt 51 te Middelburg. Indien nog voorradig ook nog aan de zaal op de dag zelf. Er is ook een passepartout voor alle vier de bijeenkomsten. Losse kaarten kosten 14 euro, een passepartout 50 euro. De Tuinzaal van de Kloveneirsdoelen is open vanaf 13.30 uur, aanvang om 14.00 uur, adres: Achter de Houttuinen 30, 4331 NJ MIddelburg

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden