Foto: Amber

Baas in je eigen hoofd

VLISSINGEN - Misschien heb je altijd al gedacht om eens te leren mediteren. Of misschien was je goede voornemen dit jaar om meer met rust in je hoofd en balans in je leven te starten? Dan kun je je voornemen of wens nu omzetten in daden.

Een wens of goed voornemen wordt pas echt als je ook kleine stappen onderneemt om het te realiseren. AL jaren kun je bij Yoga Sadhana yoga en meditatie lessen volgen, maar nu is erop de donderdagavond ook een introductie cursus : Leren mediteren en Yoga nidra.

Meditatie technieken leren je om naar je gedachten in je hoofd te kijken en deze te verstillen,zodat je bewust een moment van stilte en rust krijgt. Bouw je momenten van rust in je eigen hoofd en in je leven in , dan kun je meer toekomen aan je eigen sterke kanten en creativiteit. Je hebt meer ruimte en energie om gefocust dingen te doen en wordt dus efficiënter. Je bent Baas in eigen hoofd als het ware .

Yoga Nidra is een bijzondere ontspanning/meditatie techniek die je liggend doet. Het geeft je hele lichaam en geest rust alsof je slaapt. De diepe werking van Yoga nidra helpt niet alleen ontspannen, maar brengt je weer in balans, kan je helpen om je persoonlijkheid en leven te verbeteren. Deze technieken komen uit zeer oude tradities in India. De cursus wordt gegeven door Ingrid Pladdet, van Hari-Om Yoga, die al jaren meditatie en yoga nidra les geeft. Ze leerde het rechtstreeks van mensen van de bron in India de Yoga universiteit ( Bihar School of Yoga ) . Jaarlijks gaat ze ook naar India om weer meer te leren en zich te verbinden met deze originele bron van Yoga. Daarnaast geeft zij ook training aan yoga docenten in de techniek Yoga Nidra samen met S Pfeifer van Yoga Sadhana.

Vanaf 16 januari 20.30 - 21.30 uur is er elke donderdag in Yoga Sadhana, St. Jakobsstraat 8, Vlissingen.  Kosten voor een introductie blok van vijf lessen zijn 55 euro. Graag tevoren opgeven via info@Hari-om.nl of bel 06 2911001.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden