Burgemeester en Zeeuws voorleeskampioen openen samen de Voorleesdagen

ZOUTELANDE - Als aftrap voor de Nationale Voorleesdagen leest burgemeester Rob van der Zwaag samen met Emma Pattenier voor op 't Paalhoofd in Zoutelande.

Dit is op maandag 20 januari om 10.00 uur. Emma Pattenier van Kindcentrum 't Paalhoofd uit Zoutelande is in 2019 Zeeuws voorleeskampioen geworden. Op 22 mei 2019 vertegenwoordigde zij Zeeland tijdens de Nationale Voorleeskampioenschappen.

Het programma start met 'boekspeeddaten'. De leerlingen van groep 7 en 8 en de burgemeester nemen hun lievelingsboek mee en promoten bij de ander het boek. Om 10.30 uur verzamelt de hele school zich in De Soute Schakel en leest Emma samen met de burgemeester voor.

Primas-scholengroep zorgt samen met de gemeente Veere voor het zesde jaar op rij voor prachtige voorleestassen met het prentenboek van het jaar. Deze tassen zijn voor alle basisscholen en peuterspeelzalen in de gemeente Veere.

Doel van de Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Op school, maar ook thuis. Ouders zijn immers de beste leesbevorderaars; de kans dat kinderen uitgroeien tot lezers is vijf keer groter als ouders een positieve leesopvoeding bieden.

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden