Foto: eigen foto

Cursus Praktische filosofie

MIDDELBURG - Het doel van de cursus Praktische Filosofie is het vergroten van inzicht in jezelf en (in relatie tot) de wereld. Je leert welke mechanismen ten grondslag liggen aan ons denken, voelen en handelen en op welke niveaus in onszelf zich dit afspeelt. Een terugkerend thema hierbij is de kracht van de waarneming. Wat is goed? Wat zouden wij goed of slecht moeten vinden? Wat zijn wij?...

Met de cursus Praktische Filosofie ga je op zoek naar de antwoorden op deze vragen. We behandelen de geschiedenis van de filosofie en maken kennis met bekende filosofen en hun ideeën. Je leert verbanden te leggen met maatschappelijke thema’s én komt erachter hoe je zelf een overtuigend betoog kunt houden. De onderwerpen die aan de orde komen variëren van ieders dagelijkse bezigheden tot de grote levensvragen, en alles daar tussenin. In de lessen word je uitgenodigd ermee aan de slag te gaan. Leren van elkaar wordt een vanzelfsprekende kwaliteit van de bijeenkomsten.
De cursus wordt gegeven door Judy Hooymeyer en bestaat uit 6 lessen vanaf woensdagavond 29 januari. Er zijn nog plaatsen beschikbaar!! Leslocatie is de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

Aanmelden is verplicht en kan bij de ZVU via deze website

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden