Activiteiten op kinderboerderij De Klepperhoeve

MIDDELBURG - Wist je dat de kinderboerderij iedere dag leuke activiteiten aanbiedt? Elke dag kan er volop geknutseld worden in de grote schuur, gezellig tussen de konijnen en cavia's, waar de glitters je tegemoet komen!

Vanaf 25 januari staan de pony's elke woensdag, zaterdag, zondag en iedere vakantiedag weer klaar voor een ritje. Tussen 14:00 uur en 15:00 uur kunnen de kleinere bezoekers een ritje maken, mits het weer dit toelaat en bij voldoende personeel. Hierna kan de boer geholpen worden bij het voeren van de boerderijdieren. Voor de activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd, wat ten goede komt voor de dieren.

Ponyritjes

Elke woensdag, zaterdag, zondag & iedere vakantiedag staat één van onze lieve pony's klaar voor een ritje*. Van 14:00 uur tot 15:00 uur ben je van harte welkom voor een ritje. Voor € 1,- per ritje.

(*Let op: vanaf 25 januari 2020, enkel bij droog weer & voldoende personeel. Ruiter max. 45 kg).

Help de boer voeren

Elke woensdag, zaterdag, zondag & iedere vakantiedag kan je de boer helpen om de dieren te voeren. Help mee voeren van 15:45 uur tot 16:30 uur, deelname € 2,- p.p. (maximaal plaats voor 10 hulpboeren per middag).

Knutselen

Elke dag ben je tijdens de openingstijden van harte welkom om in onze schuur te knutselen. Alle knutselvoorbeelden staan daar klaar, er is keuze genoeg! De prijzen variëren van 1,50 tot 5 euro.

Pony & Ezels poetsen

Help jij pony Bella en ezels Nick & Lisa woensdag 12 februari borstelen? Van 10:30-11:30 uur geeft de boerin poetsles aan 10 deelnemers. Deelname €3,50.

Boerderijclub

Altijd al willen helpen als hulpboer of boerin op de boerderij? Dan is dit je kans! Doe mee aan de "Boerderijclub" op "De Klepperhoeve". Voel je een echte boer(in) en help mee bij alle klussen op de boerderij, voer o.a. de dieren, geef ze water, verzorg de vacht, geef ze extra aandacht, maak een hok schoon, help mee in de moestuin en meer!
Voor 35,00 euro per persoon kan je al meedoen. Lijkt jou het leuk om mee te doen? Geef je dan snel op!

De boerderijclub bestaat uit 6 lessen, welke plaats vinden op de zaterdagochtend van 10:30 uur tot 12:00 uur en zal van start gaan op 7 maart. De laatste ochtend is op 11 april. Er is plaats voor 10 deelnemers, van 5 jaar tot 10 jaar oud, inschrijven is verplicht. Geef je op via 0118-627142 of per email activiteiten@kinderboerderij-middelburg.nl.

Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie worden er allerlei activiteiten georganiseerd op de kinderboerderij, er is een Cowboydag, een Boerendag, een Indianendag, er worden ponyritjes verzorgd, kan je knutselen en meer. Voor de echte paardenfans organiseert De Klepperhoeve een ponyochtend!

Ponyochtend

Houdt jij van paarden? En wil je meer over de verzorging leren? Dan is de Ponyochtend echt iets voor jou!

Tijdens de Ponyochtend leer je hoe je een pony verzorgt; hoe je een pony poetst, versiert, voert en maak je een ritje op één van onze lieve pony's. Hoe leuk is dat!? Op maandag 24 februari en vrijdag 28 februari organiseren we weer een ponyochtend, van 10:30 uur tot 12:00 uur. Voor 7,50 euro doe je al mee De Ponyochtend gaat door bij vier deelnemers van minstens 4 jaar oud en de ruiter is maximaal 45 kilo. Opgeven is verplicht.

Boerendag

Op woensdag 26 februari organiseert De Klepperhoeve een Boerendag. Beschilder en versier een klompje voor €3,- bij het Klepper-café en doe mee aan allerlei leuke boerenspelletjes. De boer en boerin verwelkomen je graag met een gezellig achtergrondmuziekje op het erf. Het zou leuk zijn als jij ook verkleed komt.

Cowboydag

Op vrijdag 28 februari organiseert De Klepperhoeve een Cowboydag. Beschilder en versier een hoefijzer voor 2,50 euro bij het Klepper-café en doe mee aan allerlei leuke cowboyspelletjes. De cowboys en cowgirls verwelkomen je graag met echte cowboymuziek op het erf. Het zou leuk zijn als jij ook verkleed komt.
Indianendag

Op zaterdag 29 februari organiseert De Klepperhoeve een "Indianendag". Knutsel een regenmaker voor € 2,- bij het Klepper-café en doe mee aan allerlei leuke indianenspelletjes. De indianen verwelkomen je graag met echte indianenmuziek op het erf. Het zou leuk zijn als jij ook verkleed komt. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden