Groene stroom door zonnepanelen

VLISSINGEN - Bij Amels in Vlissingen leveren duizenden nieuwe zonnepanelen op de daken van de constructiehallen bij surplus ook stroom aan het lokale netwerk – genoeg voor bijna een kwart van alle huishoudens in Vlissingen.

"Op een zonnige zomerdag kunnen we 100% van ons electriciteitsgebruik zelf opwekken," zegt Bert Beckers, Hoofd Productie. "Daarmee daalt onze jaarlijkse CO2 voetafdruk met 20%. Als we zelf  minder stroom nodig hebben, zoals in het weekend en tijdens vakantieperioden, leveren we onze stroom aan het lokale netwerk." 

Het idee begon bij medewerker Gerwin Supheert, die zelf thuis zonnepanelen op zijn dak in Vlissingen had laten installeren. Inmiddels is zijn idee tot een landelijke actie van werkgever Damen uitgegroeid.
"Tijdens een wandeling in de lunchpauze over de zeedijk, zag ik hoe de vormen van onze hallen bij uitstek geschikt zouden zijn voor zonnepanelen", vertelt Gerwin, Fleet Support Manager Customer Care. "Ik heb het aan onze directie voorgesteld en dat heeft tot een geweldig resultaat geleid." 

Met een piekcapaciteit van 1,67 MW, zorgen de panelen voor gemiddeld 30% van het totale stroomgebruik op de werf.

Meer berichten

Elke week onze nieuwsbrief en online krant in je mailbox ontvangen?

Aanmelden