Locatie DOOR
Locatie DOOR (Foto: DOOR)

Kookvrijwilliger gezocht voor beschermde woonvorm

DOOR is een ondersteuningsprogramma in de forensisch zorg voor (ex-)justitiabelen van 18 jaar of ouder die zelfstandig willen worden en blijven. De locatie is een omgebouwde boerderij en bevindt zich aan de rand van Middelburg.

MIDDELBURG - Binnen het dagbestedingsprogramma van stichting DOOR vindt wekelijks één ochtend in de week een kookactiviteit plaats, waarbij enkele cliënten onder begeleiding een maaltijd samenstellen en bereiden voor de groep. De kookactiviteit is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden zoals; het voorbereiden van een activiteit, boodschappen doen binnen een vast budget, koken. Bij de maaltijd zijn wekelijks gemiddeld 15-20 personen aanwezig, waaronder cliënten, medewerkers en vrijwilligers.

Een ervaren vrijwilliger kan onze cliënten begeleiden om op een gestructureerde wijze een gezonde maaltijd te bereiden. Naast de begeleiding bij deze vaardigheden levert de betrokkenheid van de vrijwilliger ook een positieve bijdrage aan het resocialisatieproces van de cliënten. Het is voor de cliënten van grote meerwaarde om samen te werken met iemand die midden in de maatschappij staat en in een redelijk onafhankelijke positie betrokken is.

Ben jij iemand die ervaring heeft in het koken voor groepen, respect heeft voor diversiteit, over goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikt, evenwichtig is, kan samenwerken, cliënten kan ondersteunen en tot slot over de justitiële maatregelen heen kan kijken en in staat is om de ander als mens te willen ontmoeten? Neem dan contact op met Nicky Kluijfhout via 0118 - 635627 / vrijwilligersdoor@tragel.nl

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden