Thijs Pepping van ViNT
Thijs Pepping van ViNT

Synthetische Generatie en Baby-Boomers samen op weg

MIDDELBURG  - We leven in tijden van transitie, sommigen vinden dat we dansen op een vulkaan, de aarde uitputten, de mensen opjagen in hun werk en leven, we niet meer kunnen vertrouwen op overheid, media en elkaar. Anders gezegd..... we staan aan de rand van de afrond. Maar als we nauwkeuriger kijken hoeven we niet zo somber te zijn. Een 'reis' door de nieuwe tijd.

Zeker, er is veel veranderd, o.a. door de digitalisering van de samenleving, en er is nog veel in transitie, we zullen rekening moeten houden met nog meer fundamentele veranderingen. Hierbij kunnen we denken aan de positie en de rol van nieuwe media, de smartphone. De Synthetische Generatie is vergroeid geraakt met de smartphone in een 24/7-verhouding. Dat is nogal een verschil met de oudere generatie, die van de Baby-Boomers.

Hé Boomer, nu is het onze tijd, houden jullie je mond, of pas je aan de nieuwe mentaliteit, ideeën en aan het andere denken over maatschappelijke verhoudingen, zoals werk, politiek, de (neoliberale) economie, de digitale samenleving, winst en persoonlijke rijkdom, etc.

De Synthetische Generatie staat anders in het leven, dat is duidelijk, maar hoe? Wie zijn zij die jongeren van de komende Twenties, hoe gaan zij de Twenties e.v. vorm geven? Waar staan zij voor? Wat mogen en kunnen wij verwachten van de nieuwe generatie(s)

Ook de bedrijven realiseren zich dat de nieuwe jongeren anders in het leven staan en voelen de druk te veranderen. Waar ligt in het bedrijfsleven het nieuwe zwaartepunt?

Op 16 februari 2020, aanvang 14.00 uur in de Kloveniersdoelen in Middelburg gaat het hierover. Een mooi onderwerp voor een bijeenkomst in de serie "Zeeuwse Zondagen'. Eén middag is eigenlijk te weinig voor dit onderwerp, maar is een goede aanzet tot een nieuw denken over de (nabije) toekomst.

Thijs Pepping (zie foto) is Trend Analist bij Vint/Sogeti Lab weet ons van alles over dit onderwerp te vertellen.

Nadenken en Gezelligheid in één

De doelstelling van de serie 'Zeeuwse Zondagen' is om tijdens saaie, koude of regenachtige zondagmiddagen samen over actuele onderwerpen met een filosofisch tintje te praten. En nadien gezellig napraten met een glaasje in het café.
Bijzondere en actuele onderwerpen worden toegankelijk en deskundig toegelicht. Het zijn niet de onderwerpen waar we al iedere dag in de media over horen of lezen. Wel die eigenlijk meer aandacht verdienen of die net bezijden de actualiteit liggen, die bewust of onbewust veel impact hebben op ons leven en op de samenleving, nu al of in de nabije toekomst.

Plaats en tijd:
De Kloveniersdoelen
Achter de Houttuinen 30
4331 NJ Middelburg
Telefoon 0118 - 644.969
Aanvang om 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur

Toegangskaarten:
Boekhandel De Drvkkery
Markt 51
Middelburg
of via de website www.drukkerij.nl, zie onder 'ticketverkoop'.
Indien nog voorradig ook aan de zaal tegen contante en gepaste betaling. Het aantal plaatsen is beperkt.

Meer berichten