De wieg van Toneelvereniging Serooskerke stond in Welgelegen.
De wieg van Toneelvereniging Serooskerke stond in Welgelegen. (Foto: Wikipedia)

75 jaar toneelvereniging Serooskerke

SEROOSKERKE - In 1945 werd de reciteerclub 'Serooskerke 'opgericht. Het was na de bevrijding van Walcheren dat de Oranjevereniging een avond organiseerde met toneel in het koetshuis van huize Welgelegen.

Dat werd zo goed ontvangen dat de spelers besloten een club op te richten. Al snel werd men uitgenodigd om ook in naburige dorpen op Walcheren te komen spelen. In de begin jaren werden er zelfs twee ernstige stukken per seizoen opgevoerd. Later is men overgegaan op blijspelen en kluchten. Vele jaren lang werden deze avonden georganiseerd in samenwerking met de zangvereniging 'Een in Geest en Streven' , nu 'Capella Veerensis'. In 1999 werd besloten dat elk zijn eigen uitvoering zou organiseren. De toneelvereniging heeft veel leden speelplezier en veel toeschouwers kijkgenot gegeven. Ze bestaat nog steeds uit een vaste kern. Sommigen zijn 35, 47 en zelfs 61 jaar lid.

Ook dit jaar staat er een blijspel door Adriaan Vellinga op de rol getiteld 'Geen familie…dan maar een goeie buurvrouw!' De toneelvereniging speelt dit avondvullende stuk 6 keer. Vier keer op uitnodiging en twee keer organiseert de club twee toneelavonden in Serooskerke.

-21 februari Oranjevereniging Ons Huis Meliskerke 20:00 uur
-28 februari CNV in De Zandput Serooskerke 19:30 uur
-6 maart Verzorgingstehuis Scheldehof Vlissingen 19:00 uur
-13 maart Wijkver.'t Zand Stromenwijk in De Vergulde Baars Middelburg 20:00 uur
-20 maart Toneelvereniging 'Serooskerke' in De Zandput Serooskerke 20:00 uur
-21 maart Toneelvereniging 'Serooskerke' in De Zandput Serooskerke 20:00 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden