DermaTeam Zeeland is nu ook erkend Mohs centrum

Bij dermaTeam behandelen de Medisch specialisten Sofie Roodbergen (l) en Annemieke Huibregtse patiënten met Mohs micrografische chirurgie.
Bij dermaTeam behandelen de Medisch specialisten Sofie Roodbergen (l) en Annemieke Huibregtse patiënten met Mohs micrografische chirurgie. (FOTO: DERMATEAM)

MIDDELBURG - DermaTeam Zeeland startte vorig jaar met Mohs Micrografische Chirurgie. Het behandelcentrum voor dermatologische aandoeningen is nu ook erkend als officieel Mohs centrum in Nederland. DermaTeam Middelburg is de enige plek in Zeeland waar deze innovatieve behandeling wordt aangeboden.

Mohs chirurgie is een operatiemethode om bepaalde vormen van huidkanker volledig te verwijderen, zonder daarbij (onnodig) gezond huidweefsel op te offeren. Tijdens de operatie wordt direct onderzocht of alle huidkanker is verwijderd. Sofie Roodbergen, erkend Mohs dermatoloog bij dermaTeam: "Omdat de afwijking met zekerheid is verwijderd, kunnen ook grote huiddefecten gesloten worden zonder het risico op een heroperatie."

Samenwerking

DermaTeam heeft voor Mohs chirurgie samenwerkingsafspraken gemaakt met het ZorgSaam Ziekenhuis in Terneuzen en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. De behandelingen voor Mohs chirurgie vinden plaats op de hoofdlocatie van dermaTeam in Middelburg.

"Samenwerking met het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis ligt moeilijker, omdat dit ziekenhuis onderdeel is van het Erasmus Medisch Centrum. Daardoor lukt het vooralsnog niet om afspraken te maken om de Mohs behandeling ook voor patiënten van het ADRZ in de regio te houden."

Locaties

DermaTeam maakt zich, naast de behandeling van huidaandoeningen, ook sterk voor de oncologische patiënt in Zeeland. Dat doet zij door deel uit te maken van het Oncologisch Netwerk Schouwen-Duivenland. Dit netwerk heeft als doel om de bestaande mogelijkheden van zorg op het gebied van kanker herkenbaar en overzichtelijk te maken. De aangesloten zorgverleners werken nauw samen, waardoor patiënten op de juiste plek terecht komen en efficiënt doorverwezen kunnen worden.

=

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden