Start verkoop Kop van het Dok

VLISSINGEN - Op de bouwplaats Kop van het Dok in het Scheldekwartier, in het verlengde van de voormalige scheepshelling in Vlissingen, geeft de raad van bestuur van WVO Zorg op vrijdagmiddag 14 februari het startsein voor de verkoop van de middelste woontoren ‘Dok II’. Een feestelijk begin van Kop van het Dok.

Drie woontorens
Enkele dagen later, dinsdag 18 februari, begint de inschrijving voor de 65 koopappartementen in de middelste woontoren. In totaal worden 182 appartementen gerealiseerd in de drie woontorens van elf tot zeventien verdiepingen hoog. De torens hebben ieder een eigen karakter en krijgen de namen Dok I, Dok II en Dok III. De appartementen bestaan uit verschillende woningtypen met een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad.

Naast de koopappartementen worden ook (sociale) huurappartementen gerealiseerd. Informatie over deze appartementen en over Dok I en Dok III (de overige twee woontorens) volgt later, zodra daar meer over bekend is.

Zorg en welzijn dichtbij
Toekomstige bewoners van Kop van het Dok kunnen straks gebruikmaken van onder andere een brasserie, creatieve werkplaats en bioscoop- en theaterzaal van het naastgelegen Scheldehof, welke middels een vaste loopbrug verbonden wordt. In de appartementen zelf kan naar behoefte gebruik gemaakt worden van de zorg- en dienstverlening van WVO Zorg. Van hulp in het huishouden en maaltijdvoorziening tot specifieke en dagelijkse zorg aan huis. Daarnaast kan een parkeerplaats gehuurd worden in parkeergarage Scheldeplein, die ook met een vaste loopbrug bereikbaar zal zijn.

Persoonlijke gesprekken
Om de verkoop, en later ook de verhuur, in goede banen te leiden gaat Schinkel de Weerd makelaardij uit Oost-Souburg persoonlijke gesprekken met kandidaat-kopers en -huurders houden. Hierbij is ruimte en tijd voor specifieke vragen en wensen.

Vanaf 18 februari kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een koopappartement in Dok II. Dat kan via de website. Via deze site is vanaf dezelfde datum ook de verkoopbrochure te lezen en te downloaden.

Planning
Dit najaar hoopt WVO Zorg te starten met de bouw. Afhankelijk van de verkoop is de verwachting dat de koop- en huurappartementen in 2022 worden opgeleverd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden