Foto: PR Planetree

Grote vraag naar Thuisbegeleiding Niet Aangeboren Hersenletsel

VLISSINGEN - Wat als je leven ingrijpend verandert wanneer er blijvend hersenletsel wordt geconstateerd? Een beroerte, ongeluk of hersenoperatie kan hersenletsel tot gevolg hebben. Zelfs al gaat revalideren voorspoedig, bij thuiskomst is er vaak merkbaar veel veranderd.

WVO Zorg verpleegkundige Monique constateerde dat er geen passende ondersteuning was voor cliënten met NAH terwijl er wel behoefte is, omdat mensen na hersenletsel met veel vragen kampen van allerlei aard. Zo is WVO Zorg met thuisbegeleiding gestart en kunnen cliënten met NAH nu thuis begeleid en ondersteund worden. Een oplossing op maat die voorheen nog niet bestond, maar die van groot belang blijkt te zijn. “Revalideren is veel meer dan lichamelijk weer na een aantal weken of maanden een beetje opknappen. Mentaal kan het vaak jaren duren om weer een heel klein beetje ‘de oude’ te worden. Begeleiding op termijn is daarbij ons inziens erg belangrijk!" Aldus een cliënt en haar echtgenoot.

Nominatie

Dat deze begeleiding vernieuwend én bijzonder is, wordt niet alleen door zorginstanties, cliënten en naasten beaamd. Het initiatief is genomineerd voor de Planetree Project Award 2020, samen met zeven andere landelijke initiatieven. Jaarlijks reikt Planetree Nederlands awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Iedereen kan tot en met 21 februari zijn of haar stem uitbrengen via www.planetree.nl/awards-2020. Deze publieksstemmen bepalen samen met de stemmen van de onafhankelijke jury, bestaande uit vertegenwoordigers van cliëntenraden, zorgmedewerkers en deskundigen uit de zorgsector, wie de uiteindelijke winnaars worden. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Planetree Conferentie op 19 maart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden