Philip Freriks is een van de sprekers in Zeeland. FOTO: PR
Philip Freriks is een van de sprekers in Zeeland. FOTO: PR

Vrijheidscolleges in Zeeland

VLISSINGEN -  In de aanloop naar 5 mei worden in het hele land ruim 70 Vrijheidscolleges gegeven, waarvan 4 in Zeeland. De sprekers
die een college in Zeeland geven zijn Philip Freriks, Angelique Houtveen, Shirin Musa en Robert Vuisje.

Alle sprekers delen in een Vrijheidscollege hun eigen visie op vrijheid. "We organiseren dit jaar bijna twee keer zo veel colleges als vorig jaar en dat zijn er meer dan ooit. Er is duidelijk een behoefte aan inspirerende verhalen over vrijheid", aldus Esther Lubberding, directeur van de Vrijheidscolleges.

Samen

De Vrijheidscolleges worden georganiseerd in nauwe samenwerking met Bevrijdingsfestival Zeeland. Dit jaar zullen de Vrijheidscolleges gegeven worden in 't Beest in Goes), in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg en natuurlijk op het Plein van de Vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen.

Four Freedoms Award

Dit jaar presenteert de Vrijheidscolleges samen met de Roosevelt Foundation ook enkele speciale bijeenkomsten met
belangrijke internationale sprekers die zich inzetten voor vrijheid; de Filipijnse journaliste Maria Ressa, Azza Karam van de organisatie Religions for Peace, de Nederlandse televisiepresentator Sander de Kramer en de Italiaanse burgemeester van Palermo, Leoluca Orlando. Zij ontvangen op 14 april in Middelburg allemaal de prestigieuze Four Freedoms Award van de Roosevelt Foundation.

Ontmoeten

Na deze officiële ceremonie met de koning, organiseert de Vrijheidscolleges de 'Four Freedoms Meet Up' in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Tijdens deze publieke bijeenkomst kunnen scholieren, studenten en andere geïnteresseerden deze bijzondere mensen die zich inzetten voor de vrijheid ontmoeten. De Vrijheidscolleges worden ondersteund door het vfonds en de Roosevelt Foundation.

Alle sprekers, locaties en data van de Vrijheidscolleges zijn te vinden op: www.vrijheidscolleges.nl/agenda. Hier kan men ook een plek voor de Vrijheidscolleges reserveren.

Meer berichten

Elke week onze nieuwsbrief en online krant in je mailbox ontvangen?

Aanmelden