Foto:

Museum Veere genomineerd voor Nationale Vrijwilligersprijzen

Museum Veere is genomineerd uit 114 kandidaten als één van de twaalf lokale initiatieven die kans maken op de Nationale Vrijwilligersprijzen. Vrijwilligerswerk is zinvol, sociaal en geeft voldoening. Veel mensen doen het met enorme inzet en niet te vergeten, ook met veel plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Met de Nationale Vrijwilligersprijzen worden lokale organisaties in het zonnetje gezet. Het museum maakt kans op de juryprijs en de publieksprijs waarvoor gestemd kan worden via het Platform Vrijwillige Inzet via www.nov.nl/nationalevrijwilligersprijzen.

Vrijwilligersorganisatie

Museum Veere is een echte vrijwilligersorganisatie. Met 70 vrijwilligers openen is het mogelijk de deuren te openen voor publiek van het Stadhuis en de Schotse Huizen in Veere. Museum Veere laat via vaste en wisseltentoonstellingen de geschiedenis van Veere zien en haar relatie met Nederland en de wereld. Maar het museum organiseert ook sociale activiteiten zoals het Handwerkcafé, culturele activiteiten zoals concerten en lezingen, educatieve activiteiten zoals werkplaatsmiddagen voor basisschoolkinderen en er is een drukbezocht scholenprogramma. Om dit mogelijk te maken zijn het hele jaar door tientallen vrijwilligers met hart en ziel aan het werk.

Flinke groei

In de afgelopen vier jaar heeft Museum Veere een omslag moeten maken naar cultureel ondernemerschap. Af en toe een pittige weg, maar bovenal een uitdagende weg waarbij de organisatie met veel inzet, gedrevenheid en creativiteit gekomen is waar ze nu staat: dubbel zoveel bezoekers en dubbel zoveel vrijwilligers om een jaarrond cultureel programma te kunnen bieden. Het blijft bijzonder dat zoveel mensen zich telkens weer zo sterk inzetten voor het museum. Vanuit de overtuiging dat het moet. Het museum moet er zijn en het museum moet blijven. De vrijwilligers hebben er plezier in om de geschiedenis van Veere over te brengen op gasten. Enthousiaste reacties van bezoekers geven hen voldoening.

Sociale functie

Het museum heeft ook een sociale functie. Een sterk groepsgevoel bestaat, waaruit vriendschappen ontstaan. Het werk kan ook een vangnet zijn, voor als het even tegenzit in het leven. Het werk in het museum biedt een ritme in de week en soms een opstap naar een betaalde baan. Dit alles bij elkaar genomen is Museum Veere een bijzondere organisatie die het waard is om gezien te worden. Waardevol door ieders unieke bijdrage.

Meer berichten

Elke week onze nieuwsbrief en online krant in je mailbox ontvangen?

Aanmelden