Apenkooi/ touwslingeren
Apenkooi/ touwslingeren (Foto: A. Timmermans)

Genoeg aanmeldingen voor Zeeuws kampioenschap Apenkooien

Er zijn voldoende aanmeldingen om het Zeeuws kampioenschap Apenkooi in sporthal de halve Maan in Oostkapelle op 26 februari door te laten gaan.

Spannend

Heel even leek het erop dat het evenement niet door zou gaan. Slechts drie teams hadden zich een week van te voren nog maar aangemeld. De laatste 2 dagen kwamen daar gelukkig nog 11 teams bij,  waardoor en gespeeld kan gaan worden in 3 categorieën; 4 t/m 7 jaar (groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs), 7 t/m 9 jaar (groep 4 en 5), 9 t/m 12 jaar (groep 6, 7 en 8). Alleen voor de categorie 12 t/m 16 jaar waren helemaal geen aanmeldingen.  

Aangepast programma

Omdat er minder teams meedoen, dan van te voren gehoopt, is het programma enigszins aangepast. Alle groepen komen nu ’s ochtends naar de zaal. Omdat er minder teams meedoen,  zijn de inkomsten ook lager. Door de zaal maar een halve dag te huren, zijn de kosten ook lager en kan iedereen die zich heeft ingeschreven toch komen ‘spelen’.

Desalniettemin hebben meer dan 100 kinderen zich aangemeld, aldus. Yvonne Goudzwaard, mede-organisator van het evenement.

Open voor publiek

Niet drie, maar twee speelbanen worden er woensdag opgebouwd. En we hopen natuurlijk op publiek. Apenkooien is niet alleen heel leuk om te spelen maar ook erg vermakelijk om naar te kijken. De zaal is open vanaf 09:15 uur en om 12 uur is naar verwachting de prijsuitreiking voor de kinderen in de categorie 9 t/m 12 jaar.

Meer berichten

Elke week onze nieuwsbrief en online krant in je mailbox ontvangen?

Aanmelden