Foto: Toos van Agtmaal

Expositie Toos van Agtmaal

MIDDELBURG - Van 30 maart tot en met 2 mei exposeert Toos van Agtmaal haar etsen en ‘schrijvende’ tekeningen – impressies van filosofen in de Foyer van de Zeuwse Bibliotheek aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg. 

Van Agtmaal tekent, schildert en etst. Schrijvend tekenen is een van haar favoriete bezigheden. Dit is een  techniek en/of vaardigheid, die ontstaat wanneer je pen/potlood of etsnaald, niet of nauwelijks los komt van je papier (of koperplaatje).  Zij heeft in 2001 het laureaat tekenkunst behaald en exposeerde in Nederland en België. Van Agtmaal maakte op diverse vakanties vele aquarelschetsen en tekende op de veerboot Vlissingen-Breskens. 

Filosofie 

Haar interesse om filosofen te gaan etsen is deels ontstaan op de cursussen filosofie bij Dick van Biemen, waar de boeken ‘Erfenissen van de Verlichting’ en ‘Het cultuurbegrip van Emmanuel Levinas’ behandeld zijn. De etsen en schetsen zijn een combinatie van kunst en filosofie. Het nu tentoongestelde werk hoort deels bij haar afstudeerproject van de graffiekkunst op de academie in Eeklo, België.

 EINDE PERSBERICHT 

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie)

Voor toelichting en andere vragen kunt u contact opnemen met ZB, Sharda Harinandansingh, tel. 0118-654220, e-mail  sharinandansingh@dezb.nl  

Middelburg , 

26 februari 2020

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden