Logo de-faam.nl


Race 7 ereklasse karten

De 7e race van het Zeeuws Indoor Kart Kampioenschap voor teams in de ereklasse is afgelopen maandag bij Indoor Karting Middelburg verreden. De twee uur durende teamrace ging van start met een kwalificatieronde waarin 1 rijder van ieder team in een afvalkwalificatie van 3 x 5 minuten een zo snel mogelijke raceronde diende te rijden. De race werd in de normale rijrichting verreden en in totaal 9 teams streden voor het eremetaal. Dit Zeeuws Kampioenschap voor teams wordt georganiseerd door Indoor Karting Middelburg en gesponsord door Akkerdaas Tweewielers uit Domburg.

De snelste kwalificatieronde ging deze race naar Top Gear, waarmee zij een extra punt verdienden.

Mcomm/Vaane Racing staat op dit moment op een stevige 2e positie in het algemeen klassement en doet ook in deze 7e race goede zaken. Zij waren zonder erestraf het team dat, vooral in het laatste gedeelte van de wedstrijd, de meeste tijd wisten te winnen. Met nog ongeveer een kwartier te gaan wisten zij door het nemen van de overgebleven Short-Cut de 1e positie te pakken en stonden deze niet meer af.

Het jeugdige team Top Gear werd in de vorige wedstrijd 3e en kreeg dus een erestraf van 10 seconden. Des te opvallender was het dat zij in deze 7e wedstrijd een 2e positie wisten te bemachtigen. Het team behaalt daarmee in de laatste 2 races een podiumplaats en lieten in de aanloop daarnaar toe al een aantal keer van zich spreken. Met nog 6 races te gaan, blijken zij een team om rekening mee te houden.

Koploper in het algemeen klassement; 't Begin Domburg behaalt een mooie 3e positie. Een opvallende prestatie omdat zij de volle 30 seconden erestraf kregen te verwerken. Het team staat niet voor niets ruim aan kop in deze ereklasse karten bij Indoor Karting Middelburg.

De snelste rondetijd werd gereden door Peter van Dongen van 't Begin Domburg, te weten 41.902 seconden. Zij behaalden hiermee een extra punt voor het algemeen klassement.

Uitslag race 7 Z.I.K.K-EREKLASSE:        

1.    Mcomm/Vaane Racing     2.   Top Gear     3.   't Begin Domburg      4.   Ritel Racing     
5.   D.K.C. 1     6.  D.K.C. 3      7.   Restaurant Onassis       8.   E.P.Z. Team      9.  D.K.C. 2 

Stand na race 7 Z.I.K.K.-EREKLASSE inclusief schrapresultaat:

       1    't Begin Domburg   143 punten. 2.  Ritel Racing   124 punten.  3.  Mcomm/Vaane Racing    120 punten.  4.  Top Gear    94 punten.   5.  D.K.C. 1   86 punten. 6.  D.K.C. 3    62 punten. 7.  Restaurant Onassis    59 punten.   8.   E.P.Z. Team   55 punten.   9.  D.K.C. 2   51 punten
 

Reageer als eerste
Meer berichten