De Arne aan de Radermacherstraat in Arnemuiden
De Arne aan de Radermacherstraat in Arnemuiden (Foto: Google Streetview)

HZ Studenten in actie voor Mario's droom

ARNEMUIDEN - Vier tweedejaars studenten van de HZ University of Applied Sciences zetten zich in voor kinderen in Guatemala die het iets minder hebben. De Commerciële Economie- en Communicatie studenten organiseren op woensdag 18 maart 2020 een enorm gezellige veiling, waarvan de opbrengst naar het goede doel MIVA gaat.

De veiling is op woensdag 18 maart in De Arne aan de Radermacherstraat 32, 4341GX, te Arnemuiden. Het evenement gaat om het doorbreken van de barrière die kinderen met een lichamelijke beperking tegemoet komen als het gaat om meedraaien in de samenleving.

Recht op onderwijs

Kinderen met een lichamelijke beperking worden in Guatemala namelijk vaak afgewezen op basisscholen, omdat docenten niet weten hoe ze met die kinderen moeten omgaan. Ook weten de docenten vaak niet hoe ze die kinderen moeten betrekken bij de andere kinderen tijdens de les. Mario reist urenlang naar de afgelegen streken in het land, om dit probleem te verhelpen.

Een betere toekomst

Hij begeleidt leraren van basisscholen en ouders met mindervalide kinderen, zodat zij weten hoe zij met die kinderen om moeten gaan. Zo zorgt hij ervoor dat deze kinderen naar school kunnen en dat de kinderen mee kunnen doen in de samenleving.

Het probleem is dat het reizen naar deze streken moeizaam verloopt, door de slechte wegen. Daarom heeft Mario hulp nodig en heeft zo MIVA ingeschakeld. MIVA wil voor Mario een pick-up truck financieren, zodat hij zo veel mogelijk verre streken kan bereiken en zo veel mogelijk mindervalide kinderen kan helpen aan een betere toekomst. Stichting MIVA heeft als droom om een geheel inclusieve samenleving te hebben waar personen met een handicap hun rechten kunnen uitoefenen.

Mario zijn droom

Omdat deze studenten vinden dat ieder kind recht heeft op een eerlijke behandeling en op het onderwijs dat zij ook hebben gehad, zetten zij zich in om de droom van Mario werkelijkheid te laten worden. Hiervoor hebben zij een veiling georganiseerd met gratis entree. De opbrengst zal volledig geschonken worden aan MIVA, voor de pick-up truck van Mario.

Woensdag 18 maart om 19.30 kunnen de gasten inlopen en om 19.45 zal de borrel plaatsvinden. Daarna zal de veiling plaatsvinden. Na afloop kunnen de hoogste bieders hun producten afrekenen en zal de avond rond 21.30 ten einde zijn.

Meer berichten

Elke week onze nieuwsbrief en online krant in je mailbox ontvangen?

Aanmelden