Foto: PR

School dicht? Bedenk iets lekkers!

ZEELAND - Als je dan toch thuis bent en luncht, kun je het maar beter een Yammyammy-proof gerecht maken. Want na verloop van tijd ga je je misschien wel vervelen. Met de YammyammY win actie hoeft dat niet. Zo kom je deze verplichte vrije dagen gezond en smakelijk door. Bovendien helpt een gezonde maaltijd bij een goede weerstand.

Wat is de bedoeling?

Iedere dag mogen alle Zeeuwse kinderen hun eigen favoriete gerecht maken en het recept en de foto’s of een vlog daarvan insturen bij YammYammy. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het met Zeeuwse producten is bereid. In Zeeland zijn er, ook nu, volop producten te vinden die prima passen in een gezond en lekker menu. 

Het doel is dat kinderen al doende leren wat er aan gezonde, smakelijke producten van het seizoen zijn in Zeeland, daarmee te leren koken en natuurlijk alles op te eten. Zo komen ze op een leuke, gezellige en verantwoorde manier de verplichte vrije dagen, al dan niet met hun ouders, broertjes en zusjes, wel door. Bovendien is een gezond menu belangrijk bij het overwinnen van een eventuele besmetting. 

Per week wordt er door het YammYammy team een winnend recept met bijpassende foto uitgekozen. Dit loopt tot 6 april. Aan het eind van deze periode wordt de winnaar bekendgemaakt, die met zijn of haar ouders mag gaan lunchen. Alle recepten worden ook geplaatst op de sociale media kanalen van Yammyammy, zodat kinderen, wanneer ze geïnspireerd zijn geraakt deze ook lekker na kunnen maken.

Yammyammy

Yammyammy is onderdeel van de Zeeuwse provinciale promotie en een initiatief van de Zilte Academie Zeeland, in het kader van het landelijke project Jong Leren Eten van het Ministerie van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het project creëert een eigen smaakbeleving bij kinderen en bevordert de gezondheid van jongeren thuis en op school. 

Kinderen worden zo geleerd om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. Zeeland bijt het spits af met YammYammy. Meerdere Zeeuwse restaurants hebben zich al achter dit project geschaard evenals Kinderopvang organisaties, verschillende scholen en campings. 

Na 6 april gaat Yammyammy gewoon weer door met de kookworkshops om Zeeuwse kindermenu’s op de kaart te krijgen. Deelnemers zijn ondermeer restaurant Het Havendorp, Zeeuwse Streken, Hard en Ziel, de Ouwe Sloove, Katoen, La Barca en andere restaurants die interesse hebben om mee te doen.

Meer berichten

Elke week onze nieuwsbrief en online krant in je mailbox ontvangen?

Aanmelden