Foto: Lex de Meester

Bevrijdingsfestival Zeeland 2020 geannuleerd

Vanwege de maatregelen die de Rijksoverheid heeft afgekondigd, is het Bevrijdingsfestival Zeeland  geannuleerd. Ook alle andere publieksactiviteiten die tot 1 juni 2020 gepland stonden in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid kunnen geen doorgang vinden.

Mogelijkheden 

Het Nationaal Comité zoekt samen met maatschappelijke partners naar mogelijkheden om binnen de nu geldende stringente maatregelen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei toch in het hele land stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten en vredesmissies waar Nederland sindsdien bij betrokken is geweest. Ook zoeken we naar een passende manier aandacht te geven aan de bevrijding, 75 jaar geleden.

Waardig

“We willen mogelijk maken dat de hele Nederlandse samenleving ondanks de buitengewoon moeilijke omstandigheden op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid kan herdenken en stil kan staan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vragen speciale aandacht voor de veteranen en al die mensen die de verschrikkingen van deze oorlog zelf hebben meegemaakt en nu extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus,” aldus de voorzitter van het Nationaal Comité, Gerdi Verbeet.

Vorm

Voor de Nationale Herdenking en de Nationale Viering van de Bevrijding op 4 en 5 mei wordt een vorm ontwikkeld die past bij de uitzonderlijke omstandigheden waarin wij ons nu bevinden. In overleg met lokale en regionale organisatoren, overheden, media en de Bevrijdingsfestivals, wordt de komende weken een programma opgesteld dat rekening houdt met de aangescherpte maatregelen. 

Ideeën

Vorige week al nodigde het Nationaal Comité een ieder uit met goede ideeën te komen. Daar wordt door veel mensen en organisaties op gereageerd. 

Meer informatie via de website van het Nationaal Comité 4 & 5 mei.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden