Foto:

Steuntje bij kids thuis

VLISSINGEN - Voorlopig zitten we thuis. Voor ouders met kinderen zijn dit pittige tijden. Ineens ben je juf, entertainer, heb je je huishoudelijke taken en misschien wil je werkgever ook nog wat van je. Hoe organiseer je dit en hoe houd je het zelf vol? 

Ouders met kinderen tot 18 jaar kunnen zich aanmelden bij Home Start Walcheren voor een steuntje in de rug, als ze er even doorheen zitten en willen sparren met een andere ouder. Het gezin wordt ondersteund door het bieden van een luisterend oor, opvoedondersteuning, vriendschap en plezier en praktische hulp.

Hulp thuis

Een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers, gaan elke week gezinsondersteuning in de thuissituatie bieden. Ruim een jaar lang of korter, wekelijks vraaggerichte thuisondersteuning bieden aan een gezinnen met opgroeiende kinderen tot 18 jaar. Het gezin wordt tijdelijk in een onrustige of zorgelijke periode ondersteund door het bieden van een luisterend oor, opvoedondersteuning, vriendschap en plezier, praktische hulp en bevordert het zelf oplossend vermogen van de ouder. Uit onderzoek blijkt dat Home-Start werkt met een effectief bewezen programma voor gezinnen met kinderen tot en met 6 jaar. In de praktijk blijkt dat ook als positief en werkzaam ervaren wordt door gezinnen met oudere kinderen. Het vroegtijdig inzetten van de ondersteuning is dan ook van groot belang. Het doel is om kleine vragen klein te houden en niet te laten uitgroeien tot grote problemen.

Aanmelden
Zit je er als ouder even doorheen en wil je even sparren met een andere ouder over hoe het nu thuis gaat, neem dan contact op met de coördinator van Home Start Walcheren, Sylvia Sparreboom, en meldt je aan via 06-25 14 39 74 of via e-mail:  s.sparreboom@humanitas.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden