Mini-concerten voor beschermd wonen Emergis

ZEELAND - Het coronavirus treft iedereen. Maar zeker ook de mensen die te maken hebben psychiatrische problematiek. 

Voor de bewoners van de beschermende woonvormen van Emergis zijn bijna alle activiteiten zoals werken bij de werkleerbedrijven van WLB Zeeland komen te vervallen. Contacten met de begeleiding en behandelaar zijn minimaal evenals bezoek van vrienden en familie. Juist het zo belangrijke aspect van ons werk: contact met mensen, is nu niet vanzelfsprekend. Om de bewoners toch nog wat ontspanning en afleiding te bieden, zijn er vanaf maandag 30 maart mini-concerten.

Aandacht
Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, is de impact van de genomen maatregelen enorm. De meeste mensen wonen zelfstandig en het zijn mensen die er vaak alleen voor staan. De sociale contacten vallen weg en werk of dagbesteding is gestopt. De gevolgen zijn groot: eenzaamheid, terugval in verslaving, het toenemen van angst en een groter risico op psychoses. Aandacht voor hen, is van groot belang.

Optredens
Verschillende muzikanten brengen op verschillende data een bezoek aan de beschermende woonvormen die verspreid door de hele provincie zijn gevestigd. Het optreden vindt steeds buiten plaats en uiteraard houden we rekening met de maatregelen die gelden in deze ‘coronatijd’. De artiesten die optreden zijn saxofoniste Maaike Poppe van Major7, volkszanger Marco Paulo, Hans van der Werff en Jeroen Vrolijk met gitaar, zang en percussie en Hans Duine alias Duinhardt  met gitaar en zang

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden