Foto: PR Roompot

Roompot schenkt 2.000 kilo eten aan voedselbanken

MIDDELBURG – De voedselbank van Middelburg zal woensdag 2.000 kilo aan etenswaren van Roompot ontvangen. De kruideniers- en verswaren dreigden door de verplichte sluiting van de vakantieparken in Zeeland verloren te gaan, maar gaan nu naar zij die voedselhulp het hardst nodig hebben. 

De Veiligheidsregio Zeeland besloot afgelopen vrijdag dat alle vakantieparken in Zeeland maandag om 12 uur dicht moesten. Met het vertrek van alle gasten en het verbod om nieuwe aankomsten toe te laten, dreigde heel wat eten verloren te gaan in de bewaarkasten en koelcellen van de gesloten Roompot parken.

Hulp nodig

Vorige week was er al contact met voedselbanken, met als doel de kruideniers- en verse etenswaren te redden en diegene te helpen die dat voedsel het hardst nodig hebben. Daarom contacteerde Roompot vorige week al de voedselbank van Middelburg met de vraag of zij deze goederen konden herverdelen via de verschillende voedselbanken in Zeeland onder het publiek dat voedselhulp het hardst nodig heeft. Roompot kan op de steun van leverancier Van Tol Versunie rekenen voor de tijdelijke opslag en het transport van de kruideniers- en verswaren. 

2.000 kilo

Het voorbije weekend en maandag selecteerden de horeca- en retailmedewerkers van Roompot in Zeeland de goederen die de komende weken verloren dreigden te gaan omdat hun houdbaarheidsdatum naderde. Dit zijn zowel kruidenierswaren als verswaren zoals melk, kaas, eieren, vlees en andere producten. In totaal ontvangt de voedselbank van Middelburg woensdag 2.000 kg aan voedingswaren, die ze dan zal herverdelen onder de andere voedselbanken in Zeeland. In totaal kunnen hiermee 6.500 maaltijden worden geschonken.

Steun aan zorghelden

Vakantiewoningen aan ondersteunend ziekenhuispersoneel De steun van Roompot beperkt zich in deze tijden niet tot het schenken van maaltijden. Vrijdag kondigde Roompot ook al aan dat zijn vakantiepark in het Noord-Brabantse Schaijk 15 vrije woningen voor ondersteunend verzorgingspersoneel van het ziekenhuis Bernhoven ter beschikking stelt, zodat het na een extra lange en vermoeiende werkdag geen grote afstanden meer naar huis moet afleggen. Roompot had dezelfde plannen in Zeeland, maar moest dat idee laten varen nadat de Veiligheidsregio besliste om de vakantieparken verplicht te sluiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden