Foto:

HZ alumni maken beschermingskappen voor zorgpersoneel

VLISSINGEN - Alexander Bol en Mirjam van der Schoor, beide alumni van de HZ-opleiding Engineering, en Susanne Koppejan, HZ-docent Engineering, zetten een actie op om beschermingskappen voor zorgpersoneel beschikbaar te maken. Ze zoeken daarvoor zo veel mogelijk 3D-printers

Deze kappen bieden bescherming tegen het coronavirus aan zorgmedewerkers die geen 1,5 meter afstand kunnen houden van patiënten. Het Witte Kruis en ziekenhuis Zorgsaam plaatsten een bestelling van 300 stuks voor ambulancepersoneel. 

Wereldwijd gedeeld

De beschermingskappen worden uitgeprint met een 3D-printer door zo’n 50 vrijwilligers en bedrijven zoals Vink kunststoffen, GBG, 3DResponse, RP2 en Emergo Designs. De uitgeprinte onderdelen worden op de HZ in elkaar gezet en vervolgens gedistribueerd. De beschermingskappen zijn een ontwerp van een Tsjechische leverancier van 3D-printers en goedgekeurd door de Tsjechische medische instanties. Het ontwerp is gedeeld via social media en wereldwijd opgepikt door veel verschillende personen en organisaties. Alexander Bol heeft het ontwerp samen met het Witte Kruis aangepast en is goedgekeurd.

Veilig

Het initiatief is bedoeld om zorgmedewerkers te ondersteunen zodat zij zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen. Indien andere zorginstellingen gebruik willen maken van de beschermingskappen, dan kunnen zij contact opnemen met Alexander Bol: info@emergo-designs.nl. De beschermingskappen worden tegen kostprijs geleverd.

3D Printers nodig

Om nu onder tijdsdruk zo snel mogelijk zo veel mogelijk kappen te kunnen maken, zijn 3D-printers heel hard nodig. Wie een printer beschikbaar kan stellen wordt gevraagd contact op te nemen met Alexander Bol via  info@emergo-designs.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden