Zeeuwse Eucharistievieringen online

De Petrus en Pauluskerk te Middelburg
De Petrus en Pauluskerk te Middelburg (Foto: Wikipedia)

ZEELAND - De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat ook de deuren van de kerken voor het publiek zijn gesloten. Terwijl vele Rooms Katholieke kerken in Nederland doordeweeks overdag te bezoeken waren is dat nu nauwelijks meer het geval. Toch zijn een aantal kerken van de H. Pater Damiaanparochie op Schouwen-Duiveland en Zuid-Beveland en de H. Mariaparochie op Walcheren, zij het zeer beperkt, geopend voor publiek. 

Op een vast uur in de week is het daar mogelijk om te bidden, een kaarsje op te steken voor de naaste medemens of is de gewijde omgeving van het kerkgebouw een gelegenheid voor stilte en bezinning. 

Zo zijn op Zuid-Beveland de R.K. kerken te Goes en‘s-Heerenhoek geopend op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur, en te Heinkenszand op woensdagavond van 18.45 tot 19.15. Ofschoon er geen viering wordt gehouden zijn bovendien op zondagochtend de R.K. kerken van Ovezande en Kwadendamme tijdens de normale kerktijd geopend voor individueel gebed.

Via de website kerkomroep.nl is het tevens binnenkort mogelijk om de wekelijkse Zeeuwse eucharistieviering bij te wonen. Met het Paasfeest in het vooruitzicht hebben pastoor Fons van Hees en pastoraal werkster Alida van Veldhoven het initiatief genomen om in de H. Maria Magdalenakerk te Goes deze vieringen online voor het publiek aan te bieden. 

Na het invullen van de plaatsnaam (Goes) en kerk (H. Maria Magdalenakerk) op deze website is het voor iedereen mogelijk om bijvoorbeeld de belangrijke vieringen op Witte Donderdag en Goede vrijdag en de Paaswake, op respectievelijk 9, 10 en 11 april, in beeld en geluid mee te maken, telkens om 19.00 uur. 

De eerste kerkdienst die via kerkomroep.nl kan worden gestreamd is de eucharistieviering op Palmzondag 5 april vanaf 11.00 uur. Zolang de R.K. kerken in Zeeland boven de Schelde gesloten zijn vanwege de coronacrisis zal deze mogelijkheid van het gezamenlijk vieren van de eucharistie in dit deel van Zeeland op deze manier mogelijk blijven. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden