Logo de-faam.nl


Zeeuwen hebben grote kans op het krijgen van een Valentijnsroos

Goed nieuws voor alle Zeelanders die op Valentijnsdag wachten op een valentijnswens. Zij maken namelijk een grote kans om een Valentijnsroos te ontvangen. Dit blijkt uit onderzoek van online bloemenwinkel BloemenLatenBezorgen.nl waarbij verkoopcijfers van rozen uit 2016 en 2017 zijn onderzocht. In Sneek worden gemiddeld de meeste rozen bezorgd.

Zeeland in top 3
Friezen hebben een grote kans om door hun valentijn verrast te worden met een rode roos. Het aantal rozen dat in Friesland bezorgd wordt is met 8,7 rozen per 100 inwoners net iets meer dan in Noord-Brabant (7,6). De top 3 wordt volgemaakt met Zeeland (7,3). Inwoners van Drenthe blijken geen grote liefhebbers te zijn van Valentijnsdag, daar worden slechts 4,9 rozen per 100 inwoners bezorgd.

Meeste kans in Middelburg, Kapelle en Vlissingen
Binnen Zeeland zijn er ook de nodige verschillen te vinden. Inwoners van Middelburg maken de grootste kans op rozen. Per 100 inwoners worden daar 10,88 rozen bezorgd. Het gaat daarbij niet enkel om het aantal bestellingen, ook de grootte van het boeket en het aantallen daarin verwerkte rozen zijn in het onderzoek meegenomen. Kapelle en Vlissingen gooien ook hoge ogen. Daar worden per 100 inwoners respectievelijk 10,25 en 8,27 rozen bezorgd.

19% van alle rozen wordt anoniem verstuurd - meeste rozen worden thuis bezorgd
Valentijnsdag blijkt een ideaal moment te zijn om een prille liefde kenbaar te maken. Bijna 1 op de 5 van de bestelde Valentijnsrozen wordt anoniem bezorgd. Valentijnsrozen worden bijna in alle gevallen verstuurd naar een huisadres (95%), 2,1% van de rozen wordt bezorgd op een werkadres en 1,9% van de rozen worden bezorgd bij een school.Bekijk hier het volledige onderzoek. Inclusief de rankings van steden en provincies

Reageer als eerste
Meer berichten