Gerad Strien: "Het verleden wordt onder je handen levend!"
Gerad Strien: "Het verleden wordt onder je handen levend!" (Foto: )

Gerard Strien ziet verleden herleven

Vrijwilliger in het zonnetje

MIDDELBURG -  Gerard Strien (69) is vrijwilliger bij het Zeeuws Archief. Twee keer per week is hij er te vinden. “Om een bijdrage te leveren aan het weer tot leven brengen van zaken die mensen kunnen aanspreken en boeien.”

Zo scant Gerard foto’s en glasplaatnegatieven uit het verleden in. “Dat vind ik fijn. Het verleden wordt onder je handen levend! Zo zie ik bijvoorbeeld schoolklassen, het jubileum van Koningin Wilhelmina en de aankomst van Sinterklaas voorbij komen. Ik vermoed dat het bijzonder kan zijn als mensen familieleden of bekenden op de foto’s ontwaren.”
Op dinsdagochtend voert Gerard rechtbankvonnissen uit omstreeks 1885 in. Uit een heel dik boek, zo de computer in om het bereikbaar te maken voor belangstellenden. Gerard heeft belangstelling voor allerlei vormen van geschiedenis. Niet voor niks gaf hij 40 jaar lang geschiedenisles op middelbare scholen. Zijn vrijwilligerswerk sluit hier mooi op aan. “Het is bijzonder leuk werk, er heerst een hele fijne sfeer en de collega’s zijn stuk voor stuk mensen waarmee ik graag omga en samenwerk.”
Ben je benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnmiddelburg.nl of neem contact met ons op via 06 - 47 303 950 of via vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl.
Tekst en foto: Welzijn Middelburg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden