Foto: Google earth

Hoofdstraten Domburg afgesloten tijdens Pinksterweekend

DOMBURG - De hoofdstraten Ooststraat, de Markt en de Weststraat in Domburg zijn aankomend Pinksterweekend tussen 11.00 uur en 23.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Dit heeft de gemeente besloten in goed overleg met de ondernemersvereniging Domburg, Stadsraad Domburg en de overige ondernemersverenigingen in de kustkernen.

Overige kustkernen
Ook in de kustkernen Oostkapelle, Veere en Vrouwenpolder verwachten we grote drukte. In deze kernen is het vooraf treffen van verkeersmaatregelen niet nodig, omdat het anders is geregeld, of vanuit ervaringen uit het verleden niet nodig is.
Mocht het wel nodig zijn dan sluiten we het centrumgebied van de kernen af en mogelijk ook de kustparkeerplaatsen.

Extra maatregelen
Er worden tekstborden geplaatst bij de Wilgenhoekweg, Eeperkweg en bij de rondweg Koudekerke. Dit zijn de drie drukste toegangswegen richting de kust. De borden herinneren de bezoekers eraan om voldoende afstand te houden. Ook onze corona-coaches zetten we dit weekend in met hetzelfde doel. Om het (zoek)verkeer te beperken verwijzen we de bezoekers naar het parkeerverwijssysteem.

Zonder maatregelen verwachten we dat dit vooral in de hierboven genoemde kustkernen leidt tot een concentratie van mensen, die we in verband met corona-veiligheid, niet wensen. In onze andere kernen is het treffen van verkeersmaatregelen (vooralsnog) niet nodig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden