Logo de-faam.nl


ritthem

Struinen door het verleden van Ritthem

Op de plek waar Esther en Peter de Neef hun Klein Theater De Verwachting, annex 'Ons Dorpsleven' in Ritthem gerealiseerd hebben, stond vroeger herberg 'De Verwachting'. Ritthem-kenner Wim de Meij kan daar alles over vertellen en doet dat ook tijdens een bijeenkomst in 'De Verwachting' op vrijdagmiddag 17 februari vanaf 13.00 uur en op vrijdagavond 24 februari vanaf 19.30 uur.

RITTHEM - Wim de Meij neemt de bezoekers tijdens deze foto- en filmmiddag en -avond mee in de geschiedenis van het dorp. Hij doet dat aan de hand van historisch film- en fotomateriaal. Hij geeft impressies van het dorpsleven van vroeger. Beide bijeenkomsten beginnen met een inleiding door weerman Jos Broeke. Na afloop van het struinen door de geschiedenis van Ritthem kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Middagprogramma

De middag op 17 februari start om 13.00 uur met koffie/thee en iets lekkers. De opening wordt verzorgd door weerman Jos Broeke. Daarna volgt de presentatie door Wim de Meij. Na een kleine pauze volgt het tweede deel van de presentatie. Aansluitend is er gelegenheid om na te praten met een drankje. Vervolgens wordt een bingo gehouden met diverse prijzen. Kaarten hiervoor kunnen worden gekocht aan de bar voor € 2,50.

Avondprogramma

Ook bij het avondprogramma op vrijdag 24 februari om 19.30 uur start Jos Broeke de avond met een inleiding, waarna de presentatie van Wim de Meij volgt met tussendoor een kleine pauze. Bezoekers kunnen na afloop van de presentatie napraten onder het genot van een drankje.
Tenslotte is er een verloting met prijzen. Daarna blijft de bar nog open.

Nieuw filmdoek

De opbrengst van de bingo en verloting komt ten goede aan Stichting Ons Dorpsleven Ritthem. Deze stichting wil het bedrag gebruiken om te investeren in een nieuw filmdoek en een beamer in De Verwachting. De toegang is voor beide bijeenkomsten gratis. Aanmelden is niet verplicht, wel gewenst. Aanmelden kan telefonisch via (0118) 46 19 05 of door een e-mail te sturen aan:info@theaterdeverwachting.nl.

Parkeren

Theater De Verwachting is te vinden aan de Dorpsstraat 22-24 in Ritthem. Aangezien 'De Verwachting' midden in een woonwijk is het handig u uw auto direct na binnenkomst in het dorp te parkeren, zo snel mogelijk na het bord Ritthem, op de Zandweg. In de Dorpsstraat is weinig parkeergelegenheid. Meer informatie over deze presentatie en over andere voorstellingen in Theater De Verwachting is te vinden op www.theaterdeverwachting.nl.

Vrijdag 17 februari 13.00 uur en vrijdag 24 februari 19.30 uur

Reageer als eerste
Meer berichten