Logo de-faam.nl


Conny den Heijer

'Heerlijk om eens even niet stil te staan bij je ziekte'

Het was voor de derde keer op rij Verwendag in Vrouwenpolder. En niet zomaar een, maar speciaal voor kankerpatiënten. Dit keer niet op 4 februari want die dag, de Internationale Wereld Kankerdag, kwam niet in alle agenda's van de vrijwilligsters even goed uit. Voor de patiënten geen enkel probleem: zij passen zich graag aan een andere datum. En natuurlijk was De Faam erbij.

door Conny den Heijer

VROUWENPOLDER - Vier jaar geleden kreeg Mieke Wondergem uit Vrouwenpolder het idee om een Verwendag op Walcheren te houden, nadat zij mee had gewerkt aan zo'n dag in Kapelle.

"Dat moest ook hier te organiseren zijn", zegt Mieke. "En kijk nu: de groep is weer groter dan vorig jaar, we hebben vandaag twaalf dames en één heer die deelnemen."

Ontspannen

Het ruikt heerlijk in gebouw 'De Ontmoeting' achter de PKN kerk in het dorp. Etherische olie en geparfumeerde waxinelichtjes verspreiden er een heerlijke geur.

De sfeer is ontspannen terwijl de meeste mensen hier elkaar niet kennen. Een wellness-dag: massage, voetzonereflexmassage, een schoonheidsbehandeling, pedicure, bijna het hele lijf komt aan bod. En dat is heerlijk want een kankerpatiënt krijgt heel wat voor zijn kiezen.

Ontzettend lief

Zo ook Josette de Landmeter uit Oost-Souburg. "Ja dat ging heel snel allemaal: afgelopen december voelde ik een knobbel in mijn borst. Direct naar de huisarts en door naar het ziekenhuis. In januari is mijn borst geamputeerd en zijn de lymfeklieren weggehaald. Vanmiddag moet ik terug naar het ziekenhuis in Vlissingen en krijg ik het vervolg van de behandeling te horen: bestralingen en of chemo. Maar nu lig ik hier en laat me lekker verwennen. Heerlijk om even niet stil te hoeven staan bij het feit dat je kanker hebt. Gelukkig heb ik een goede conditie, dat scheelt in de revalidatie: ik wandel veel en heb altijd paard gereden, maar dat gaat nu natuurlijk even niet. Ik heb goede hoop op de behandeling. En ik wil nog even gezegd hebben dat de behandelaars en verzorgenden in het ADRZ allemaal ontzettend lief en meelevend zijn voor hun patiënten." Mieke Wondergem is trots op haar vrijwilligsters en sponsoren. Zij hoopt de activiteit uit te kunnen breiden naar andere dorpen: "Gewoon omdat het zo nodig is."

Reageer als eerste
Meer berichten