Logo de-faam.nl


Zeventiende Folklore Festival Walcheren

  Bijeenkomst

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september a.s. organiseert Dans- en Folkloregroep Medioburgum-Walacra het 17e Folklore Festival Walcheren op de Karolingische Burg in Oost-Souburg. Er zullen weer vele groepen hieraan meewerken.

Vrijdagavond zullen de volgende groepen hun beste beentje voorzetten: De Oude Dansen uit Texel en De Hoogwouder Dansers uit Hoogwoud. Ook zal het Shantykoor De Kanaken uit Bergen op Zoom van de partij zijn. Het jeugdorkest van Vlijt en Volharding uit Oost-Souburg zal de avond openen en de Fanfare Vlijt & Volharding speelt later op de avond.

Humoreske uit Middelburg zal openen met een concert van 10.00 uur tot 12.00 uur. Om 13.00 uur is er een optocht door het dorp waar De Kindergroep van Medioburgum-Walacra aan de spits zal lopen gevolgd door Danspas Wijnendale uit Torhout, België, De Oude Dansen uit Texel, De Spelewei uit Westerlo, België, De Hoogwouder Dansers uit Hoogwoud waarna Dans- Folkloregroep Medioburgum-Walacra de rijen zal sluiten.

Om 13.30 wordt het festival geopend waarna voornoemde groepen acte de presence zullen geven in de tent op de Karolingische Burg en op de markt.

Om 17.00 uur is het festival afgelopen. Zaterdagavond wordt nog een groot gala-feest gehouden waar alle groepen nog eens voor elkaar zullen optreden dit alles overgoten door de zang van het Scheldeloodsenkoor uit Vlissingen,

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox