Afbeelding

Nachtmerrie

Column

Ik vertel altijd hoe wij omgaan met het Ushersyndroom in het dagelijks leven en wat wij hierbij allemaal meemaken. Maar nu staat onze wereld stil, op zijn kop, en weten we het even niet meer. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Normaal zitten wij niet stil en maken we er wat van, maar nu is alles anders. Ik wilde net weer een verhaal gaan schrijven voor jullie en twijfelde na dit nieuws of ik het moest doen. Toch heb ik besloten hier een klein stukje van het verhaal te delen.

Het is dinsdag 13 februari en Finn moet even bloedprikken, omdat hij zo wit zag. Een week daarvoor had hij een goede griep, maar hij bleef daarna zo wit. Nog geen 24 uur later liggen we in het ziekenhuis en moet Finn gaan vechten voor zijn leven. Leukemie, kanker.

We hebben al zoveel om voor te vechten, kunnen wij dit ook nog?

Ik kan het niet bevatten dat dit gebeurt. Dat hij deze ziekte heeft en dat we samen moeten gaan vechten. Opnieuw een klap! We hebben al zoveel om voor te vechten, kunnen wij dit ook nog? Schrijven, schrijven, schrijven... Dat helpt mij enorm om rustig te blijven, maar ook om te bevatten wat er nu gebeurt en wat we allemaal te horen kregen op één dag. We gaan nu van dag tot dag alles bekijken en luisteren wat de artsen te vertellen hebben. Ons hele verhaal is te vinden op onze eigen website: lifewithusher.nl.

Nathalie Heiboer
Blogster Life with Usher uit Veere

Digitale krant