Afbeelding

Wij zijn de Stad

Column

Het creëren van de Stegentocht beschouw ik als een van de beste keuzes van mijn leven, want de steegjes brengen mij niets dan goeds. Boeiende ontmoetingen, een leuke baan en, last but not least, een geweldige vrouw waarmee ik oud wil worden. 

Toch heeft men weleens wat duwtjes in de rug nodig. Nadat de Stegentocht bijna twintig jaar had stilgelegen, was het sportleraar ‘Peter van Lit’ die mij aanmoedigde de tocht nog eens te lopen. Na afloop liep ik bij Café Seventy-Seven Edwin Mijnsbergen tegen het lijf. Voor wie Edwin niet kent; Edwin is ‘Wij zijn de Stad’, woont in ‘Sev’, maar slaapt ergens anders. Uitbundig als hij kan zijn, vond hij ‘de Stegentocht’ zo’n leuk idee dat hij het gek zou vinden wanneer dat geen vervolg kreeg. Aanvankelijk zag ik daar niet zo’n heil in, maar allee, doe eens gek.

Ik maakte een evenement aan op Facebook, Edwin deelde het op zijn platform en zie daar: ruim veertig aanmeldingen. Om een lang verhaal kort te maken: de tochten vermenigvuldigden zich, ik groeide in de rol als gastheer en Middelburg kreeg er een attractie bij. Ere wie ere toekomt...

Sindsdien volg ik ‘Wij zijn de Stad’. Het enthousiasme, de vriendelijkheid en de betrokkenheid bij alles wat Middelburg interessant maakt, zijn aanstekelijk. Daarom wil ik Edwin feliciteren met zijn tienjarig jubileum. Alhoewel het burgemeestersambt nog niet is ingevuld, gaan de ontwikkelingen, de verbintenissen en de liefde voor onze stad onverminderd door, want ‘WIJ’ zijn de stad en Edwin in het bijzonder.                                                                  

Hans Notebaart
Stegenman bij Stegentochten Middelburg

Digitale krant