Diggy Dex, foto: Daniel J Ashes
Diggy Dex, foto: Daniel J Ashes (Foto: Daniel J Ashes)

Diggy Dex

  Cultuur

Chansonrapper Diggy Dex neemt je in zijn voorstelling Golven (naar het gelijknamig album) mee naar zijn wereld: eentje met een optimistische boodschap, zoals in zijn hit met JW Roy Treur Niet (Ode Aan het Leven). Ondersteund door zijn live band en het publiek zelf (interactie gegarandeerd) rapt Dex net zo indringend over zijn twijfels over het leven als humoristische verhalen over de wereld.

MIDDELBURG - Van hits met Eva de Roovere (Slaap Lekker/Fantastig Toch) en Ali B (Ik Huil Alleen Bij Jou) tot en met spelen op Lowlands: met relativerend optimisme vertolkt Dex zijn liefde voor muziek en tekst. Hollandser dan Rintje Ritsma, groot liefhebber van Boudewijn de Groot; hoe deze a-typische artiest in zijn genre zich een plek in de Nederlandse muzieklandschap heeft verworven door zijn persoonlijke, levensbeschouwelijke verhalen, is kenmerkend voor zijn stijl.

'Hoe gek het ook klinkt, ik vind een afscheid altijd een bepaalde schoonheid hebben omdat je met een grote groep mensen stilstaat bij iemands leven en dit zorgt voor een grote onderlinge verbondenheid. Mocht mijn tijd daar zijn, dan wil ik meegeven aan de nabestaanden dat ze het leven maximaal moeten vieren in al haar pieken en dalen. En treur niet om mij, want ik heb gedaan wat ik wilde doen'.

zaterdag 12 mei

20.00 uur

Studio A58 Middelburg

www.zeelandtheaters.nl

Meer berichten