ZA en ZB zijn ook werkplekken voor UCR studenten. v.l.n.r: Anna den Hollander, Silvano Bart,  Arjan van Dixhoorn.  FOTO: Theo Rietveld
ZA en ZB zijn ook werkplekken voor UCR studenten. v.l.n.r: Anna den Hollander, Silvano Bart, Arjan van Dixhoorn. FOTO: Theo Rietveld (Foto: Theo Rietveld)

Symposium over Zeeuwse geschiedenis

  Cultuur

Wie nieuwsgierig is naar onbekende verhalen over de Zeeuwse geschiedenis moet 18 mei tussen 10.00 en 17.00 uur naar de aula van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland komen.

door Theo Rietveld

MIDDELBURG - Twintig studenten van de University College Roosevelt geven presentaties van een kwartier over verschillende onderwerpen uit de Zeeuwse geschiedenis. Zo maakt Anna den Hollander je nieuwsgierig naar uitvindingen van allerlei machines uit de achttiende eeuw, legt Silvano Bart uit hoe de Jodenvervolging in Middelburg verliep of krijg je antwoord op wat je altijd al wilde weten over de relatie van de Middelburgse wetenschapper Isaac Beeckman met de Franse filosoof Descartes. Tijdens het symposium kun je op elk moment studenten aanspreken en hen vragen stellen. Van Dixhoorn: "Ik organiseer voor de zesde keer het Hurgronje Symposium. Vanuit de huidige kennissamenleving kijk ik met mijn studenten terug; hoe komt deze tot stand en zijn wij wel de eerste samenleving die op kennis is gebaseerd? In het vakgebied Sociale Geschiedenis van Kennis wordt Zeeland een thema. En vanuit dat thema kiest elke student een onderwerp. Ze krijgen vijftien weken de tijd. Ook schrijven ze dit op in een paper en presenteren dit op het symposium." Het Symposium is gratis en op elk moment zijn studenten bereid jouw vragen of opmerkingen te beantwoorden.

Meer berichten