John Vervorst wordt gehuldigd als ere-lid door voorzitter Sjouke-Gerrit Brinksma
John Vervorst wordt gehuldigd als ere-lid door voorzitter Sjouke-Gerrit Brinksma (Foto: GEERT MULDER)

Gedenkwaardig concert met een gouden randje

  Cultuur

MIDDELBURG - Afgelopen zaterdagavond was in meerdere opzichten een memorabele avond. In de aula van Nehalennia-Breeweg hebben twee toonaangevende blaasorkesten op Walcheren een avondvullend programma verzorgd tijdens het 41e Stuiverconcert van Vlijt en Volharding.

Voor de pauze speelde de Christelijke Brassband Middelburg een afwisselend programma. Van swingende cakewalk tot een drieluik over Napoleon die over de Alpen trok. Onder bezielende leiding van Joeri van Hove wist het orkest het in grote getale aanwezige publiek te boeien.

Na de pauze was het de beurt aan Vlijt en Volharding uit Oost Souburg. Onder leiding van Albert-John Vervorst speelde de fanfare voor het eerst voor publiek het concourprogramma voor het concours dat op 3 november in Terneuzen zal plaatsvinden. Met het thema Oorlog en vrede nam de fanfare het publiek mee met een boodschap: Nooit meer oorlog.

Toch was misschien het derde onderdeel van het programma het hoogtepunt van de avond. Drie mannen werden gehuldigd als ereleden van Vlijt en Volharding. Bram van Wichen, die sinds jaren als gebouwbeheerder, slagwerker en tamboer-maitre aan de vereniging verbonden is. Ger Blom, die als oud-dirigent en oud-voorzitter vele stenen bijdroeg aan de vereniging. En John Vervorst, die als bestuurslid, saxofonist, archivaris en leraar van hele generaties saxofonisten zijn sporen heeft verdiend. Deze drie mannen en hun wederhelften werden in het zonnetje gezet. Ze kregen een mooie fles wijn, een bos bloemen en een oorkonde. 

Voor John Vervorst was door zijn zoon Albert-John Vervorst een muzikale huldiging geschreven. Tijdens het spelen van de mars Diligence et Persévérance, waren de emoties merkbaar en voelbaar.

Na het nuttigen van een drankje na afloop, keerde ieder weer huiswaarts. Tevreden terugkijkend op een mooie avond. De muzikanten van beide orkesten waren een ervaring rijker. De dirigent van Vlijt een paar aantekeningen rijker (want er viel nog best wat te verbeteren aan de stukken voor het concours). En de vereniging Vlijt en Volharding drie ereleden: Ger Blom, Bram van Wichen en John Vervorst. 

Meer berichten