Foto: PR-FOTO

Uniek klassiek project weer terug in RITTHEM

  Cultuur

RITTHEM - In 2012 is dit bijzondere project gestart in een mooi kasteel in België, in het dorpje Cugnon. Conservatoriumstudenten en professionele musici ontmoeten elkaar om muziek te maken. Cugnon Project is inmiddels een stichting met als doel jong muzikaal talent een podium te geven temidden van professionele musici. Met Cugnon wil de stichting de liefde voor muziek delen met het publiek door concerten en projecten te presenteren van hoog niveau. De artistieke leiding van dit unieke project is in handen van Chris Duindam.

In het historisch kerkje van Ritthem geeft het CUGNON ENSEMBLE dit seizoen weer 4 klassieke concerten, alle op zondagmiddag. Iedere keer met een ander thema. Op zondag 28 oktober is het thema: 'De Eerste en de Laatste'.
Het aangrijpende levensverhaal van de componist wordt verteld in klank naar aanleiding van zijn allereerste en zijn laatste opusnummers. Naast werken van Anton Webern wordt het Srijkkwintet in Es van Wolfgang Amadeus Mozart gespeeld: Het allerlaatste kamermuziekwerk dat hij heeft geschreven. Het dramatische "Tod und das Mädchen" strijkkwartet van Franz Schubert sluit het concert af.

Indien u dit wenst, kunt u voor dit concert kaarten kopen op basis van de zgn. Envelopactie = achteraf bepalen en betalen wat u het concert waard vindt. De uitgangsprijs ('normale' prijs) daarbij is € 15,00.

zondag 28 oktober, 15.00 uur

Historisch Kerkje van Ritthem

info@theatersaanzee.com

www.theatersaanzee.com

Meer berichten