Kennen Veerenaren hun eigen stad goed genoeg?

  Cultuur
De winnaar van de quiz mag deze beker, de Maximiliaan, een jaar lang mee naar huis nemen. FOTO PR
De winnaar van de quiz mag deze beker, de Maximiliaan, een jaar lang mee naar huis nemen. FOTO PR (Foto: PR gemeente Veere)

VEERE - Op dinsdag 30 oktober verzorgt Museum Veere opnieuw de Grote Veerse Quiz. Teams van vier kunnen hun kennis van Veere en de Veerse geschiedenis testen.

Het winnende team mag de wisselbeker van Maximiliaan voor een jaar mee naar huis nemen. Teams kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar evenementen@museumveere.nl.

Voormalig

De spannende strijd staat open voor Veerenaren, maar ook voormalig Veerenaren die ooit in de stad woonden, maar verhuisden. Ook zij kunnen hun parate kennis van de stad inzetten in een poging om de Maximiliaan een jaar mee naar huis te mogen nemen.

Vragenvuur

Om 19.45 uur worden de teams ontvangen in de beeldenzaal van de Schotse Huizen met koffie en thee. Om 20.00 krijgen ze een anderhalf uur durend vragenvuur over Veere en de roemrijke geschiedenis van de stad. De winnaars mogen de felbegeerde wisselbeker van Maximiliaan een jaar lang thuis laten pronken. Na de prijsuitreiking is er tijdens de borrel nog even tijd om alle vragen en antwoorden na te bespreken. De toegang is gratis, ook voor het publiek. Voor de borrel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Teams van vier deelnemers kunnen zich tot maandag 26 oktober inschrijven bij Museum Veere. Er is plaats voor maximaal 8 teams.

Alle informatie is ook te vinden op www.museumveere.nl/quiz

Meer berichten