Waarnemend voorzitter Philip Groenendijk met de jubilarissen Josina van Belzen en Cor Ventevogel. FOTO: MARCEL VAN DER VOORT
Waarnemend voorzitter Philip Groenendijk met de jubilarissen Josina van Belzen en Cor Ventevogel. FOTO: MARCEL VAN DER VOORT (Foto: )

Feest bij 120 jaar Muziek Vereniging Arnemuiden

  Cultuur

In het gebouw van Muziek Vereniging Arnemuiden (MVA) is het wekelijkse weerzien op de woensdagavond. De leden repeteren voor het jubileumconcert vanwege het 120-jarig bestaan. Dat is zaterdag 10 november vanaf 19.30 uur in de Gereformeerde Kerk, aan de Kerklaan 4.

door Marcel van der Voort

ARNEMUIDEN – Vlak voor de repetitie gaan de gesprekken van de musici natuurlijk over muziek en de instrumenten. En over elkaars gezondheid en gebeurtenissen. Cor Ventevogel en Josina van Belzen zijn respectievelijk 70 en 50 jaar lid van de MVA. "Samen 120 jaar dus, net zo lang als het bestaan van onze vereniging", zegt de waarnemend voorzitter Philip Groenendijk. Het drietal vertelt over hun jarige vereniging. Groenendijk: "Het jubileumconcert bevat mooie gedragen nummers, vrolijke muziek en marsjes. Ook het jeugdorkest en de slagwerkgroep spelen. Een tweetal fluitisten van onze vereniging vormen met twee gastfluitisten een ensemble en spelen twee nummers." Tijdens het concert worden de jubilaressen in het zonnetje gezet. Dus ook Ventevogel die al zeventig jaar meespeelt. Hij is erelid. "Dat vind ik een leuke beloning voor mijn inzet tijdens al die jaren. Ik was 31 jaar actief in het bestuur en 15 jaar voorzitter. Ik ben blijven hangen omdat ik het leuk en een verrijking voor mezelf vind." Ventevogel speelt tenorsaxofoon. "Mijn lievelingsnummer is Conquest of Paradise en het stuk dat ik het meest speelde is Holland Jubelt, een marspopporie met onder meer Oranje Boven en Lang zal hij leven. Niet dat ik dat het mooiste vindt, want je wordt hem beu." Van Belzen luistert aandachtig naar zijn herinneringen. "Ik ben gestart in een blokfluitgroepje en later overgezet naar het gewone muziekkorps. Ik mocht bugel leren spelen van degene die naast mij zat. En thuis oefenen, anders kan je beter stoppen. Ik vind de muziek goed en speel thuis ook graag. Dan speel ik mooie christelijke nummers. Mijn lievelingslied is overigens You raise me up", besluit ze. Het jubileumconcert is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden