Cabaretpret tijdens het Zeeuwse Nieuwjaarsconcert

  Cultuur
Foto: PR Zeeuws Orkest

Nieuwjaar vier je in de buurt, met je vrienden uit de straat. En daarbij horen tradities aan de ene kant, zoals de Weense Walsen, en humor en cabaret aan de andere kant. Dit jaar presenteert het Zeeuws Orkest daarvoor Yentl en de Boer.

VLISSINGEN - Een mooie Nieuwjaarstraditie is samen naar het Nieuwjaarconcert gaan. Met je vrienden, familie en kennissen uit de buurt. Ons eigen Zeeuws Orkest biedt dit. En omdat het programma altijd vol verrassingen zit, wordt dit jaar "An der schönen blauen Donau" gecombineerd met cabaret. U kent vast het liedje "Ik heb een man gekend". Waarmee Yentl en de Boer in 2014 de Annie M.G Schmidt prijs gewonnen hebben. En met Yentl hebben we een Zeeuws talent binnen, want zij komt van Kruiningen.

Winnen

Gezellig met je vrienden uit de straat en dan kans maken op een prijs Het kan nog!! Koop nu een kaartje met je vrienden uit de straat en maak kans op een postcode verrassing tijdens de voorstelling. Als je bij de ingang van het concert je postcode achterlaat bij de Ipad-vrijwilligers dan maak je kan op een prijs. En de prijs valt op de postcode waar de meeste concertbezoekers vandaan komen. Onze chef-dirigent zal op zijn unieke en ludieke wijze, samen met Yentl en de Boer de verrassing bekendmaken, tijdens het concert

Absurdistisch

In de eerste plaats natuurlijk een gezellig avondje uit, waar je veel bekenden tegenkomt. Hopelijk uit de straat, want dan ga jij winnen. En natuurlijk speelt het orkest ook klassieke Weense werken van Johann Strauss, die horen nu eenmaal bij Nieuwjaar. Te horen zijn dit jaar de Ouverture van Der Zigeunerbaron, An der schönen blauen Donau, en Auf der Jagd. Van Dvorák speelt het orkest diverse Slavische dansen. De verrassing van de avond zijn Yentl en De Boer. Zij treden op samen met het orkest, afgewisseld met eigen sketches. Het beroemde Nederlands muzikaal absurdistisch cabaret duo bestaat uit Yentl Schieman en Christine de Boer, half Zeeuws dus. En natuurlijk is er ook nog jong Zeeuws talent, dit keer de Middelburgse Anna May van der Feen. Zij studeert conservatorium fluit. Zij speelt het concertino voor fluit en orkest van Cécile Chaminade.

Vrijdag 11 januari St. Jacobskerk Vlissingen om 20.00 uur. Kaarten www.zeeuwsorkest.nl

Meer berichten