Foto: Facebook Djembé Defi

Nieuwjaarsconcert Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

  Cultuur

VLISSINGEN - Op de tweede zaterdag in januari verzorgt het Harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen uit Vlissingen het traditionele Nieuwjaarsconcert.

Zij nodigen altijd gasten uit die samen met het orkest een avondvullend programma maken in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Ieder jaar wordt op basis van een steeds wisselend thema gezocht naar nieuwe gasten. Dat waren in het verleden onder andere Margriet Eshuijs, het klezmerorkest Di Gojim, in 2017 was er een bijzonder optreden met hip-hop band De Hobbyisten en in 2018 een komisch concert met het duo Stenzel en Kivits.

Voor het Nieuwjaarsconcert 2019 is gekozen voor het thema Afrika. Op de setlist staat muziek die een relatie heeft met dit werelddeel: The Lion King, Out of Africa, the Baby Elephant Walk en vele andere nummers. Naast het harmonieorkest is de Afrikaanse percussie Djembé Defi een belangrijk onderdeel. Koko Lawson is de oprichter van dit ensemble. Hij bracht zijn muzikale roots mee naar Nederland om hier full time zijn geliefde muziek te delen met wie maar wil.

Het thema van dit jaar: Afrika staat borg voor een afwisselend programma met professionele Afrikaanse musici, die met veel verschillende instrumenten en in kleurrijke kostuums een spetterende show brengen.

Het harmonieorkest staat onder leiding van haar dirigent Arian de Visser. Het nieuwjaarsconcert is op zaterdag 12 januari 2019 in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Aanvang 19.30 uur, kerk open 18.45 uur. De toegangsprijs is 14,00 euro, voorverkoop 12,50 euro via khog@zeelandnet.nl, JUMBO Vlissingen en boekhandel ’t Spui.

Zie voor verdere info: www.facebook.com/djembedefi.

Meer berichten