Foto: PR DE Piek

Nieuwste Nederlandse topband in De Piek

  Cultuur

Podium De Piek haalt op vrijdag 11 januari Nederlands nieuwste revelatie naar Vlissingen: de Rotterdamse indie groep LEWSBERG. Het is de enige nieuwe Nederlandse band in het jaaroverzicht van De Volkskrant, alleen Volgens De vooraf gegaan door de oudjes van The Ex, overigens in De Piek ook geen onbekenden.


Een dag na Paradiso en een week voor Noorderslag treed Lewsberg op in De Piek. Met een groove die onmiskenbaar voortdendert in het spoor van The Velvet Underground. Ingehouden, en toch ook steeds weer rafelig, rammelend en schurend.

Onderkoelde grotestadsallure, deze keer niet vanuit New York, maar met Rotterdamse tongval, zwerend bij de voormalige schrijvers en dichters uit die stad. Met de dame uit het gezelschap niet sjamanistisch beukend op de trom, maar heupwiegend met de bas jonglerend. Niet te missen voor liefhebbers van bands als The Feelies, Television, de vroege Modern Lovers en vooral dus Lou Reed en zijn Velvet Underground. Natuurlijk gewoon ook voor iedereen die nieuwsgierig is naar de nieuwste, de betere en interessantste muziek van nu.

Lewsberg is genoemd naar de Rotterdamse cult-schrijver Robert Loesberg. De band bestaat uit: Arie van Vliet (gitaar, zang en stem), Shalita Dietrich (bas), Michiel Klein (gitaar) en Dico Kruijsse (drums).
In het voorprogramma treedt de Zeeuws-Brabantse band The Slavez op. Ook die zet eigenzinnige muziek op het podium: zowel weerbarstig als soepel swingend, hoekig, duwend en trekkend. Covertjes gaan ze niet uit de weg. De Stones, Lou Reed., Curtis Mayfield, David Bowy.., ze draaien er de hand niet voor om. Maar het eigen werk staat voorop, beïnvloed door voorgangers als de vroege Pink Floyd, Jimi Hendrix, vage 70-ies funk en Nederrock uit voorbije decennia.
The Slavez bestaat uit L'hans van Andel (gitaar, zang), Dion Laros (bas en zang), Frank Beerens: (drums) en Peter Urbanus (gitaar).

vrijdag 11 januari / 20:30 / Entree 10,00 euro+ met kortingsknipkaart 7,50 euro
Info en tickets: https://depiek.stager.nl/web/tickets
 

Meer berichten