Op zaterdag 19 januari kunnen we genieten van prachtige chansons van 'schoonheid en troost' in De Verwachting in Ritthem.
Op zaterdag 19 januari kunnen we genieten van prachtige chansons van 'schoonheid en troost' in De Verwachting in Ritthem. (Foto: PR-FOTO)

Chansons van schoonheid en troost

  Cultuur

RITTHEM - Britta Maria en Maurits Fondse bezingen het leven in al zijn facetten, de liefde, de hoop, maar ook de pijn en de teleurstelling, het gewone en het bijzondere. Een voorstelling waarin het Franse en het Nederlandse lied elkaar ontmoeten. De 'groten' zullen niet ontbreken: chansons van Aznavour, Brel, Gainsbourg, maar ook liedjes van Toon Hermans, Herman van Veen en Jenny Arean.

Net als in hun vorige programma 'Serge Gainsbourg Forever', een samenwerking met het Red Limo String Quartet, zullen ook dit keer vertalingen van Franse Chansons naar het Nederlands ten gehore worden gebracht en zal eigen werk niet ontbreken. Gepassioneerd en met intense doorleefdheid, raakt dit concert het publiek in de ziel, en wordt het schone met het troostrijke samengebracht.

Met Britta Maria (zang), Maurits Fondse (piano en zang) en Hermine Deurloo (chromatic harmonica).

"De unieke mengeling van feestelijk en melancholisch, van dramatische teksten en zo herkenbare kwetsbaarheid en liefde, van de mondharmonika tot de accordeon en de middeleeuwse instrumenten."

Zaterdag 19 januari, 20.15 uur

De Verwachting, Ritthem

Informatie en kaarten via:

theatersaanzee.com

Meer berichten