Foto: PR Museum Veere

In de voetsporen van Veerse stadsfotograaf

  Cultuur

Museum Veere verzogt voor kinderen deze maand twee werkplaatsmiddagen op 16 en 23 januari. Op deze middagen treden de kinderen in de voetsporen van Veerse stadsfotograaf Leonard Den Beer Poortugael en gaan aan de slag met fotografie. Inspiratie voor de workshops is de fototentoonstelling Veerenaren Vastgelegd.

Fotografie anno 2019

De middag start met een inleiding fotografie. Waar kun je allemaal op letten bij het maken van een foto? Wat valt je op als je naar foto's van de stadsfotograaf kijkt? Na het bekijken van de expositie gaan kinderen van 8 tot en met 12 jaar zelf creatief aan de slag met tablet of smartphone. Op woensdagmiddag 16 januari is het thema van de workshop 'portretten maken'. Op 23 januari is het thema 'mensen in Veere aan het werk'. 

Voor de jongsten

Kinderen van 4 tot 8 jaar zijn ook welkom. Voor deze groep zijn er die middagen creatieve tafels bomvol materiaal waarmee er naar hartelust geknutseld kan worden. Kinderen onder de 8 jaar die toch graag willen fotograferen, mogen meedoen met de fotografieworkshop onder begeleiding van een ouder/verzorger.

Praktische info

Tijd: 13.30 uur tot 15.00 uur (uitloop tot 15.30 uur)
Locatie: Museum Veere, Schotse Huizen, Kaai 25-27 Veere
Kosten: € 3,00 (vanaf 5 jaar)
Meer info? www.museumveere.nl/werkplaatsmiddag, mail naar educatie@museumveere.nl of bel 0118-435858

Meer berichten